Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δίχρωμο κέικ με υγρή καρδιά!!!

Δίχρωμο κέικ με καρύδα και υγρή σοκολάτα!!!

Το κέικ που σας προτείνω σήμερα, είναι αρκετά διαφορετικό από τα γνωστά δίχρωμα κέικ (cake marbré).
Η πρώτη του διαφορά είναι πως στο λευκό μίγμα περιέχει και καρύδα, που πραγματικά του δίνει μια μοναδική γεύση και ιδιαίτερη υφή!
Η δεύτερη διαφορά είναι το σοκολατένιο του μίγμα που είναι πιο υγρό από τα γνωστά και έτσι παραμένει και τις επόμενες ημέρες.
Αν φυσικά δεν αγαπάτε την καρύδα μπορείτε και να την παραλείψετε. Αν όμως δεν έχετε λόγο να το κάνετε, δοκιμάστε το όπως είναι στη συνταγή και θα με θυμηθείτε.

ΥΛΙΚΑ
250g βούτυρο
2 φλυτζ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανιλίνες ή 2κ. βανίλια εκχύλισμα
2 3/4 φλυτζ. αλεύρι 
2 1/2 κ. baking powder και 1/2 κ. baking powder (ξεχωριστά)
1 γιαούρτι στραγγιστό 2% , που το βάζω σε ένα φλυτζάνι και συμπληρώνω με νερό μέχρι πάνω.
Μια πρέζα αλάτι
1 φλυτζ. σιρόπι σοκολάτας (αν θέλετε χρησιμοποιείστε το σιρόπι που σας έχω δώσει σε προηγούμενη ανάρτηση)
1 φλυτζ. ινδοκάρυδο

ΓΛΑΣΟ
1/2 φλυτζ. κομματάκια κουβερτούρα (ή chips)
2-3 K. κρέμα γάλακτος
1-2 Κ. ψημένη καρύδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει κρέμα, και μετά προσθέτω τα αυγά ένα ένα . Όταν απορροφηθούν τα αυγά προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι (στο οποίο μέσα έχω ανακατέψει ,τα 2 1/2 κ.baking και το αλάτι) και το γιαούρτι.
Το μίγμα πρέπει να είναι λίγο ρευστό , αν δεν είναι το αραιώνω με λίγο γάλα. 
Ξεχωρίζω σε ένα μπολ 2 φλυτζάνια από το μίγμα και σ' αυτό προσθέτω το σιρόπι και το 1/2κ. baking. 
Στο υπόλοιπο , λευκό μίγμα , προσθέτω το ινδοκάρυδο .
Σε φόρμα του κέικ, που έχω βουτυρώσει και αλευρώσει, βάζω το λευκό μίγμα και μετά από πάνω προσθέτω το σοκολατένιο μίγμα , χωρίς να τα ανακατέψω .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC , για 60-70 min.
Αφήνω να κρυώσει 15 min μέσα στη φόρμα και μετά το αναποδογυρίζω.
Ζεσταίνω καλά την κρέμα και λιώνω μέσα τη σοκολάτα.
Περιχύνω το κέικ. 
Διακοσμώ με την ψημένη καρύδα. (την ψήνω για 4-5 min, προσεκτικά , ώστε να μην καεί)

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Arancini ή Νόστιμες Μπαλίτσες ρυζιού!!!

Νόστιμα και τραγανά Arancini!


Η συνταγή μου σήμερα είναι καθαρόαιμη ..."Italiana". Τα Arancini (πορτοκαλάκια), είναι μπαλίτσες φτιαγμένες από ρύζι μαγειρεμένο έτσι , ώστε να μην είναι σπυρωτό, στο οποίο μπορώ να προσθέσω μια μεγάλη ποικιλία υλικών, από τυριά (απαραίτητα) μέχρι αλλαντικά και λαχανικά.
Συχνά στο Ιταλικό τραπέζι τα arancini ή soupli , γίνονται με το ρύζι της προηγούμενης μέρας, προσθέτοντας σίγουρα mozzarella ψιλοκομμένη αλλά και πολλά άλλα τυριά κρεμώδη - όπως gorgonzolla και μη όπως παρμεζάνα σε  μια
ισορροπία γεύσεων που είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.
Η δική μου συνταγή έγινε με το χθεσινό ρύζι , που έβρασε με μια ποικιλία λαχανικών και χύλωσε ελαφρά - κάπως σαν ριζότο.
ΥΛΙΚΑ
3 φλυτζάνια έτοιμο ,μαγειρεμένο ρύζι 
100g φέτα τριμμένη
100g mozzarella ψιλοκομμένη
100g gouda τριμμένη
Αλάτι και Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα:
250g φρυγανιά τριμμένη
3 αυγά
Νερό, αλάτι και πιπέρι

Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω το ρύζι και τα τυριά και ανακατεύω πολύ καλά να μοιραστούν παντού όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 
Για να είναι τα Arancini ζουμερά και κρεμώδη μετά το τηγάνισμα, φροντίζουμε η σύσταση του μίγματος να είναι αφενός λόγο λασπώδης αλλά να πλάθεται σε μπαλάκια, που κρατάνε το σχήμα τους.
Αφού τα φτιάξουμε λοιπόν σε μέγεθος μικρού πορτοκαλιού - εξ ου και το όνομα Arancini (πορτοκαλάκια), τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα να δέσουν. 
Μετά τα βγάζουμε και τα πανάρουμε με την παρακάτω διαδικασία:

Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρά τα αυγά με λίγο νερό (2-3 Κ.) και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε άλλο μπολ, βάζω τη φρυγανιά.
Ρίχνω μία μία τις μπαλίτσες στο αυγό και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, τις γυρίζω ώστε να καλυφθούν απ΄όλες τις πλευρές με το αυγό.
Αμέσως μετά τις ρίχνω στο μπολ με τη φρυγανιά και πάλι φροντίζω να τις καλύψω απ' όλες τις πλευρές με τη φρυγανιά.
Είναι προτιμότερο να κάνω διπλό πανάρισμα, περνώντας και δεύτερη φορά τα Arancini από το αυγό και τη φρυγανιά, ώστε να σχηματίσουν μια τραγανή κρούστα στο τηγάνισμα.

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Σε μέτριο βαθύ κατσαρολάκι, βάζω το σπορέλαιο να κάψει και όταν είναι έτοιμο, ρίχνω τις μπαλίτσες 5 κάθε φορά και χαμηλών λίγο τη φωτιά, για να μην αρπάξουν, αλλά να ψηθούν μέχρι μέσα.
Όταν ροδοκοκκινήσουν, είναι έτοιμες . Σερβίρονται σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο ή μεζεδάκι για κρασί και μπύρα.

Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Υπέροχη Pasta al Tonno!!!

Spaghetti με σάλτσα τόνου!

Σήμερα η συνταγή που θα σας προτείνω, είναι όπως συνήθως εύκολη και ... γευστική. 
Η αλήθεια είναι πως στη σάλτσα του τόνου, δεν διακρίνει κανείς με ευκολία την ύπαρξή του, μιας και η γεύση του είναι αρκετά ήπια και δεν έχει καθόλου τη χαρακτηριστική μυρωδιά του ψαριού.
Έτσι είναι μια σάλτσα που αρέσει και σε πιο... δύσκολους καταναλωτές , 
όπως τα παιδιά ή μεγάλοι που δεν είναι πολύ δεκτικοί σε όλες τις νέες γεύσεις!

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο
2 κονκασέ ντομάτα ελαφρά περασμένο στο multi
2-3 Κ. ελαιόλαδο
1 Κ. πελτέ
1 κ. αλάτι
1/2 κ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα αντζούγια σε λάδι
2 Κ. ανθός κάπαρης σε άλμη (όχι σε αλάτι)

Προαιρετικά: 10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες και ψιλοκομμένος μαϊδανός.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνω το σκόρδο για να δώσει γεύση στο λάδι, για 2-3 min.
Ψιλοκόβω τις αντζούγιες και ρίχνω μέσα στο λάδι μαζί με την κάπαρη και τις ελιές. Αφήνω για 2-3 minνα σοταριστούν , προσθέτω τον τόνο - στραγγισμένο - και σοτάρω πάλι 2-3 min. Δεν χρειάζεται να "σπάσω" τον τόνο πολύ. Θα γίνει αυτό όσο διαρκεί το βράσιμο της σάλτσας. Άλλωστε θα πρέπει να παραμείνουν και λίγα κομματάκια πιο μεγάλα από τα υπόλοιπα. Τέλος προσθέτω τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Αφήνω τη σάλτσα να βράσει, μέχρι να δέσει και δοκιμάζω για αλάτι και ζάχαρη.
Τέλος , προσθέτω τον μαϊδανό -αν χρησιμοποιήσω.
Προσοχή: Επειδή και οι αντζούγιες και η κάπαρη είναι αλμυρά, βάζω το αλάτι με επιφύλαξη και συμπληρώνω , αν χρειάζεται, στο τέλος.

Συνδυάζω ιδανικά με spaghetti  ή penne rigate.




Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Εξαιρετικά ψωμάκια "φουφουδένια"


 

"Τρυφερά" ψωμάκια

Η σημερινή μου συνταγή είναι από αυτές που όταν τις δοκιμάζεις , απ' τη μιά ενθουσιάζεσαι με τη γεύση και περισσότερο με την απαλή και "φουφουδένια" υφή και απ' την άλλη νομίζεις πως ο βαθμός δυσκολίας της συνταγής είναι μεγάλος και σίγουρα έξω από τις μαγειρικές σου δυνατότητες.
Η συνταγή λοιπόν αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πρώτη σκέψη -τον ενθουσιασμό- και να καταρρίψει την δεύτερη - την δυσκολία παρασκευής.
Τα ψωμάκια αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε στα γραμμάρια που σας προτείνω παρακάτω στη συνταγή, αλλά μπορείτε να τα κάνετε και λίγο μεγαλύτερα, γιατί έτσι αποτελούν μιά εξαιρετική λύση για το καθημερινό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο  ή το βραδινό sandwich-άκι.
Φυσικά στο μικρό μέγεθος είναι εξαιρετικά σαν ψωμάκια για το καθημερινό τραπέζι, για ένα μπουφέ για πάρτυ, ή για μιά ωραία πιατέλα με ποικιλία αλλαντικών και τυριών για ένα ποτήρι κρασί με φίλους.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και -αν περισσέψουν- βάλτε μερικά στην κατάψυξη. Βγάλτε τα όταν τα χρειαστείτε, αφήστε τα να αποψυχθούν και είναι τόσο φρέσκα και απαλά , σα να τα φτιάξατε εκείνη τη στιγμή.

ΥΛΙΚΑ:
300g νερό (χλιαρό)
60g ζάχαρη
1 κ. αλάτι
60 g ηλιέλαιο
10g βούτυρο
1 αυγό
600g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετώ όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αφήνω να ζυμωθούν μέχρι να γίνει μιά ομοιόμορφη μάζα. Σκεπάζω το μπωλ με μιά μεμβράνη και αφήνω το μίγμα να διπλασιαστεί σε όγκο σε ένα σχετικά ζεστό σημείο, χωρίς ρεύματα.
Ακόμη σαν εναλλακτική χρησιμοποιώ τον αρτοπαρασκευαστή. Βάζω όλα τα υλικά με τη σειρά που προτείνει ο αρτοπαρασκευαστής, και ρυθμίζω στο πρόγραμμα ζύμη (dough), που συνήθως χρειάζεται 1,5 ώρες.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, χωρίζω σε 24 μέρη των 45g (ή για πιο μεγάλο μέγεθος σε 18 μέρη των 60g).
Τοποθετώ σε βουτυρωμένο ταψάκι (κατά προτίμηση στρώνω μιά λαδόκολλα και την βουτυρώνω ελαφρά), έτσι ώστε να έχουν 2-4 cm απόσταση περίπου. Αφήνω και πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 45 min.
Ψήνω για 12-15 min σε 175οC , αφού αλείψω τα ψωμάκια με 2Κ. λιωμένο βούτυρο.
Εγώ στις φωτογραφίες έχω φτιάξει τα 24 τεμ. και τα έχω μοιράσει σε δύο ταψάκια 20x20.
Όπως βλέπετε ζητούμενο είναι τα ψωμάκια να κολλήσουν μεταξύ τους ελαφρά, στο ψήσιμο, ώστε να διατηρηθούν τρυφερά και να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό "φουφουδένια".
 

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ντοματόσουπα εύκολη και νόστιμη!

Ντοματόσουπα βελουτέ

Είναι αλήθεια, πως τις τελευταίες μέρες αρχίσαμε να νιώθουμε λίγο τον  χειμώνα.
Τι καλύτερο για ένα κρύο μεσημέρι ή ακόμη και βραδάκι, μιά εύκολη και νόστιμη ντοματόσουπα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους;
Η σημερινή μου συνταγή μπορεί κάλλιστα να γίνει και από την προηγούμενη , ώστε να είναι έτοιμη μόλις γυρίσουμε από τη δουλειά ή τα παιδιά από το σχολείο.
Η βασική εκδοχή που σας δίνω είναι για ντοματόσουπα βελουτέ. Όμως στο τέλος της συνταγής θα σας δώσω και δύο άλλες ιδέες.

ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στο multi
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες μαζί με το κρεμμύδι
1/2 φλυτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
2 συσκ. ντοματάκια κονκασέ περασμένα από το multi ή όταν έχουμε φρέσκιες ντομάτες νόστιμες, χρησιμοποιώ 2 ντομάτες (κομμένες κυβάκια) αντί για τη μία συσκευασία κονκασέ
1 Κ. πελτές ντομάτας
2 κύβοι ζωμός κότας ή λαχανικών
1 Κ. ξερός βασιλικός
700 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι ή καυτερή πιπεριά και ελάχιστη ζάχαρη (για την οξύτητα της ντομάτας).
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σέλερυ. Μόλις μαλακώσουν
λίγο, προσθέτω τα ντοματάκια , τον πελτέ ,τους κύβους και το νερό και αφήνω να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και αν χρειάζεται λίγη ζάχαρη.
Πολτοποιώ το μίγμα με ραβδομπλέντερ ή μπλέντερ και προσθέτω τον ξερό βασιλικό τρίβοντάς τον, ώστε να βγει το άρωμά του.


ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Αν θέλω στη σούπα μετά το τελευταία στάδιο της "πολτοποίησης", μπορώ να προσθέσω είτε ρύζι που έχω βράσει χωριστά είτε κάποιο μικρό ζυμαρικό , όπως κοραλάκι.
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ένα ψητό τυράκι , όπως το χαλούμι, ή η φέτα αλλά ακόμη και με μικροσκοπικά κεφτεδάκια - όπως κάνω και εγώ σήμερα.
Στην περίπτωση που την αφήσετε βελουτέ, δοκιμάστε να την συνοδεύσετε με τα κρουτόν που σας πρότεινα στη συνταγή τραχανάς βελουτέ (συνταγή κρουτόν σπιτικά)αλλά και το dip της φέτας  ( συνταγή Dip φέτας
Ή απλά πασπαλίστε με λίγη τριμμένη φέτα ή κεφαλογραβιέρα.
Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός.


 

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εξαιρετική Focacia

Focacia

Η συνταγή μου σήμερα, είναι για ένα πολυμορφικό προϊόν. Η focacia μπορεί να γίνει το ιδιαίτερο ψωμί στο καθημερινό τραπέζι, μπορεί να γίνει ένα ωραίο βραδινό, μπορεί να γεμιστεί όμως και με τα υλικά της επιλογής σας (αλλαντικά , τυριά, λαχανικά) και  να αποτελέσει ένα πολύ ιδιαίτερο και πλήρες sandwich!

Η συνταγή είναι εύκολη και απλή, αλλά όπως όλες οι ζύμες θέλει το χρόνο και την υπομονή μας, για να πετύχει .

ΥΛΙΚΑ:
500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μαγιά σκόνη
1 Κ. ζάχαρη
2 κ. αλάτι
1 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
60g ελαιόλαδο

Για τη διακόσμηση:
5 Ντοματίνια κομμένα στα 4 (αν είναι μεγάλα) ή 10 ντοματίνια κομμένα στα 2 (αν είναι μικρότερα)
Δενδρολίβανο φρέσκο
Αλάτι χοντρό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ζυμώνω όλα τα υλικά, μέχρι να ενωθούν και να γίνει μιά ζύμη μαλακή και απαλή. Ή ζυμώνω στο μίξερ με τον γάντζο.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 min , λαδώνω μιά λαμαρίνα και απλώνω τη ζύμη ομοιόμορφα.
Μετά από 5 λεπτά , κάνω με τα δάχτυλά μου αραιά , δαχτυλιές στην επιφάνεια, μοιράζω σε κανονικές αποστάσεις τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πασπαλίζω ελαφρά με το χοντρό αλάτι και ρίχνω και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνω σε 200 oC , για 25 min (ανάλογα με το φούρνο) , μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν ψωμί ή να την ανοίξουμε στη μέση και να τη γεμίσουμε με ότι επιθυμούμε.




Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin





Εύκολες και γρήγορες "καθημερινές" πίτσες

Πίτσες "φατσούλες"

Η σημερινή μου συνταγή είναι η "ταπεινή" συνεισφορά μου στην επίλυση του καθημερινού θέματος που απασχολεί τις περισσότερες μαμάδες -αλλά και μπαμπάδες.
Κάποια βράδια που υπάρχει η ανάγκη αλλά και η επιθυμία για μιά μικρή πολυτέλεια , μιά ανώδυνη ατασθαλία αλλά ο χρόνος -και οι αντοχές- είναι πολύ περιορισμένα.
Μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ενδιαφέρον βραδινό snack, αλλά ακόμη και ένα πολύ γρήγορο αλλά πλήρες διατροφικά μεσημεριανό με τη συνοδεία μιας φρέσκιας σαλάτας.
Η λύση αυτή   ετοιμάζεται μέσα σε 5 min.
Ακόμη, αν το Σαββατοκύριακο έχουμε λίγο χρόνο και διάθεση, μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερες και έτοιμες να τις βάλουμε στην κατάψυξη- τοποθετώντας χαρτί αντικολλητικό ανάμεσά τους!!!
Όταν τις χρειαστούμε τις βγάζουμε μισή ώρα νωρίτερα, αποψύχονται και τις ψήνουμε!
Είναι μιά λύση που μπορούν και τα παιδιά να απολαύσουν το να δημιουργήσουν , σύμφωνα με το γούστο και τη γεύση τους.

ΥΛΙΚΑ: (για 10 τεμ)
1 συσκευασία πίτες για σουβλάκια
Λίγη μαργαρίνη, λίγη μουστάρδα και λίγο κέτσαπ (ή εναλλακτικά
10-15 Κ. σάλτσα ντομάτα )
400g τυρί gouda τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί ή κασέρι)
15 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένες σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε πολύ λεπτές ροδέλες
20 τεμ μικρά λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
2 Κολοκυθάκια και 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη και ελαφρά σοταρισμένα σε λίγο ηλιέλαιο (μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά τους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείφω τις πίτες για σουβλάκια -από τη μία πλευρά-με ελάχιστη μαργαρίνη (όπως αλείφω μια φρυγανιά) και μετά αλείφω με τη μουστάρδα και το κέτσαπ -αφού τα έχω αναμείξει με την αναλογία της προτίμησης μου.
Από πάνω μοιράζω το αλλαντικό , το τυρί και τα λαχανικά.
Αν θέλω με λίγο κέτσαπ φτιάχνω και μιά "φατσούλα" για τους μικρούς μου φίλους .
Στο στάδιο αυτό μπορώ να φυλάξω τις πίτσες στην κατάψυξη ή να τις ψήσω αμέσως.
Στην δεύτερη περίπτωση, όσο στήνω τις πίτσες μου, προθερμαίνω το φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω -στους 200 ο C- τις τοποθετώ σε μιά λαμαρίνα και τις βάζω χαμηλά , ώστε να ψηθούν και από την κάτω πλευρά.
Είναι έτοιμες όταν τα τυριά λιώσουν και το ζυμαράκι γύρω γύρω έχει πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.


Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Πολύ εύκολα και γρήγορα στριφτά μηλοπιτάκια

Στριφτά μηλοπιτάκια
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!
Πρέπει να σας εξομολογηθώ, πως για μένα η ιδέα του να αγοράσω απ΄ έξω κάτι γλυκό, γιατί θαρθούνε φίλοι ξαφνικά στο σπίτι, δεν μου αρέσει και πολύ.
 Οι λόγοι είναι πολλοί.
Συχνά αυτό που θα δω λαχταριστό στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου, όταν το δοκιμάσω στο σπίτι είναι μιά απογοήτευση, μικρή ή μεγαλύτερη. Αφήνω δε το κόστος !!!
Σήμερα θα σας προτείνω και πάλι μιά πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γρήγορο απογευματινό snack , για τα παιδιά, ή για έναν ξαφνικό καφέ. Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε σπίτι είναι 2 υλικά και γίνεται σε πέντε λεπτά.
Φυσικά σαν γέμιση μπορούμε να βάλουμε και ένα σωρό άλλα υλικά, ακόμη και αλμυρά. (Θα ακολουθήσει και τέτοια συνταγή, σύντομα).

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ζύμη κουρού ή ζύμη σφολιάτα (2 φύλλα)(Κατεψυγμένη ή Φρέσκια ψυγείου)
2 μεγάλα μήλα ή 2 1/2 μικρότερα κομμένα κυβάκια μικρά
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη κρυσταλλική
Κανέλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν η ζύμη που έχω είναι κατεψυγμένη, τη βγάζω έξω να αποψυχθεί , όση ώρα ετοιμάζω τα μήλα.
Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε μικρά κυβάκια.
Σε μιά κατσαρόλα , βάζω 2 Κ. βούτυρο, ρίχνω τα μήλα, 2 Κ. ζάχαρη και 1Κ. χυμό λεμόνι και αφήνω να βγάλουν λίγο τα υγρά τους. Μετά τα ανακατεύω για να βράσουν πρώτα και μετά να πιούν τα υγρά, να στεγνώσουν. Τα βγάζω από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο και αφήνω να κρυώσουν.
Σε μιά λαμαρίνα φούρνου απλώνω ένα αντικολλητικό χαρτί και εκεί τοποθετώ το ένα φύλλο της ζύμης.
Αλείφω με το λιωμένο βούτυρο το φύλλο, και πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλλα. Απλώνω το μίγμα με τα μήλα να καλύψει την επιφάνεια και από πάνω σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, πιέζοντας λίγο , να κολλήσει στα μήλα.
Αλείφω ελαφρά το φύλλο με λίγο γάλα ή λίγο σπορέλαιο και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη, ίσα που να κολλήσει.
Κόβω το φύλλο κατά μήκος στα δύο και μετά σε λωρίδες πάχους 1 δαχτύλου. Στρίβω τις λωρίδες 2 - 3 φορές γυρίζοντας τις δύο άκρες προς τις αντίθετες κατευθύνσεις, χωρίς να τις μετακινήσω ιδιαίτερα από τη θέση τους στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) σε 180o C για 20-25 min, να ροδίσουν.
Όταν τα σερβίρω, τα πασπαλίζω με λίγη άχνη και κανέλλα.
Είναι υπέροχα ζεστά αλλά και κρύα.  Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!!!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τάρτα εξαιρετική με μανιτάρια και καπνιστό Μετσόβου


 

Τάρτα με μανιτάρια και καπνιστό Μετσόβου
Όπως σας έχω ξαναπεί, οι τάρτες είναι από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά , οπότε πολύ συχνά φτιάχνω διάφορες συνταγές μου δοκιμασμένες αλλά επίσης πολύ συχνά δοκιμάζω καινούργιες ιδέες και συνδυασμούς.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνω μιά νέα σύνθεση με μανιτάρια. Τα μανιτάρια σπίτι μας είναι ένα αγαπημένο υλικό, που ευτυχώς εκτός από τον άντρα μου και εμένα, αρέσει πολύ και στην κόρη μου, οπότε συχνά τα μαγειρεύουμε με διάφορους τρόπους, σε διάφορες εκδοχές.
Η τάρτα αυτή λοιπόν, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη γεύση των μανιταριών.
Ακόμη, η βάση που έχω φτιάξει σήμερα, είναι μιά βάση με ελαιόλαδο και βούτυρο,  μιας και η προσπάθειά μου πάντα είναι να το χρησιμοποιώ όπου μπορώ περισσότερο αντί για βούτυρο ή σε συνδυασμό με αυτό, αν δεν γίνεται αλλιώς.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
50g ελαιόλαδο
50g βούτυρο λιωμένο ή πολύ μαλακό
100g νερό ζεστό
1/2 κ. αλάτι
250g αλεύρι
10g Baking Powder

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Σε μπωλ ή στο τραπέζι, βάζω το αλεύρι που έχω ανακατέψει με το αλάτι και το Baking, και ανοίγω "τρύπα", όπου προσθέτω το λάδι , το βούτυρο και το νερό.
Ανακατεύω απαλά να ενωθούν τα υλικά και φτιάχνω μιά μπάλα.
Ανοίγω τη ζύμη με τα χέρια στην ταρτιέρα, την τρυπάω σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι και την ψήνω για 15 min σε 180o σε αντιστάσεις , χαμηλά στο φούρνο.
Βγάζω, γεμίζω με την γέμιση και ψήνω περίπου 30-40min, σε 190οC, στον αέρα.



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500g μανιτάρια λευκά κομμένα φετάκια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 Κ. λάδι
2 Κ. βούτυρο
85 g bacon κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια
1/2 φλυτζάνι μαϊδανός ψιλοκομμένος
1 φλυτζάνι Καπνιστό Μετσόβου τριμμένο χοντρά
Αλάτι πιπέρι
3 αυγά
250g κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη χοντρά
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Σοτάρω στο λάδι και το βούτυρο τα μανιτάρια , μαζί με τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση και το bacon. Αφήνω να σοταριστούν, μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
Αφαιρώ τις σκελίδες του σκόρδου, και αφήνω να κρυώσει το μίγμα.
Όταν κρυώσει , προσθέτω τον μαϊδανό και το καπνιστό Μετσόβου και ανακατεύω καλά.
Γεμίζω την τάρτα με το μίγμα μανιτάρια-καπνιστό Μετσόβου και απλώνω ομοιόμορφα.
Χτυπάω τα 3 αυγά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και ρίχνω και την γραβιέρα. Αλατίζω και πιπερώνω.
Περιχύνω προσεκτικά την τάρτα με το μίγμα και τοποθετώ στον προθερμασμένο φούρνο (σε 190o C , για περίπου 30-40min, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια και να δέσει η γέμιση.)
Όπως όλες οι τάρτες χρειάζεται να μείνει περίπου 1 ώρα πριν να σερβιριστεί, αλλά να είναι χλιαρή.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin



Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η πιο εύκολη και γρήγορη "μπουγάτσα" που έχετε φανταστεί!

"Μπουγάτσα" στιγμής

Η συνταγή μου σήμερα, είναι της ίδιας λογικής με την εύκολη τυρόπιτα που σας είχα προτείνει λίγο καιρό πριν, μόνο που είναι πιο ... εύκολη.
Για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρη, η αλήθεια είναι πως αυτή η μπουγάτσα δεν είναι ακριβώς η παραδοσιακή , αυθεντική αλλά και χρονοβόρα συνταγή που μπορεί να έχετε στο νου σας. Όμως είναι ένα πολύ καλό "υποκατάστατο" , πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο με υλικά που μπορούμε να φροντίσουμε να έχουμε στο σπίτι, ώστε να τη φτιάξουμε πολύ εύκολα.
Έτσι λοιπόν μιά Παρασκευή απόγευμα, ένα Σάββατο ή μιά Κυριακή πρωί, γίνεται μιά φρέσκια , ζεστή μπουγάτσα , νόστιμη και αρωματική σε ελάχιστο χρόνο!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία φύλλο κρούστας (500g)
1 ζαχαρούχο γάλα
125 g βούτυρο (ή μαργαρίνη λιωμένο)
2-6 Κ. ζάχαρη
Άχνη και Κανέλλα  για το σερβίρισμα


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα ταψί , στρώνω τα φύλλα αφού τα σουρώσω σαν βεντάλια και τα τοποθετώ , το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα στριμώχνω λίγο και όταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, περιχύνω με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο (περίπου τα 2/3 της ποσότητας).
Πασπαλίζω από πάνω με 2-3 Κουταλιές ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 200 oC, για 20 - 30 min, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να είναι τραγανά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνω το ζαχαρούχο και ξαναγεμίζω τη συσκευασία με νερό και ανακατεύω καλά. Περιχύνω τα φύλλα , από πάνω μοιράζω το υπόλοιπο βούτυρο και 2-3 κουταλιές ζάχαρη.
Ξαναβάζω στο φούρνο για 10-15 min, όσο χρειαστεί να δέσει η κρέμα και να ξαναπάρει χρώμα το φύλλο.
Βγάζω και σερβίρω όσο είναι ζεστή η μπουγάτσα, πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλλα.



Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εξαιρετική Τάρτα με πράσο, μπρόκολο και blue cheese


Τάρτα με πράσο, μπρόκολο και blue cheese
Την ιδέα για την τάρτα αυτή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία από τη Θεσσαλονίκη, όταν πριν λίγο καιρό μιλώντας στο τηλέφωνο, μου είπε πως ετοίμαζε μιά τάρτα με πράσο και blue cheese. Μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πριν λίγες μέρες , που την συνάντησα από κοντά, μου είπε την συνταγή της .
Χθες το απόγευμα λοιπόν - τελευταία ημέρα των σχολικών διακοπών - μαζευτήκαμε μιά  αγαπημένη παρέα από φίλες της κόρης μου με τις μαμάδες τους -αγαπημένες φίλες δικές μου - να τα πούμε και να κάνουμε πιο ομαλή την επάνοδο στην καθημερινή πειθαρχία του σχολείου.
Έτσι αποφάσισα να φτιάξω την τάρτα της Μαρίας σε μιά δική μου παραλλαγή, για να κεράσω τις φίλες μου! Η τάρτα έγινε εξαιρετική και με ένα ποτήρι κρασί , ξορκίσαμε νομίζω με τον πιο ωραίο τρόπο την μελαγχολία της τελευταίας ημέρας των διακοπών.
Οι τάρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, και τις κάνω πραγματικά σε διάφορες παραλλαγές.
Σε επόμενη ανάρτηση , θα σας δώσω και τη ζύμη για τάρτα που φτιάχνω.
Προς το παρόν μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και έτοιμη (υπάρχει στα ψυγεία των SM).

ΥΛΙΚΑ:
1 φύλλο για τάρτα (έτοιμο ή χειροποίητο)
1 πράσο κομμένο λεπτές ροδέλες (το λευκό μέρος και το ανοιχτό πράσινο)
2Κ. βούτυρο
100g bacon κομμένο
150g gouda τριμμένη χοντρά
50g γραβιέρα τριμμένη χοντρά
60 g blue cheese
20 μπουκετάκια μπρόκολο κατεψυγμένο, αποψυγμένο και στραγγισμένο καλά(αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα)
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
100g κρέμα γάλακτος
3 αυγά
λίγο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένο πούδρα για την επιφάνεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στρώνω το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, που έχω προηγουμένως βουτυρώσει ελαφρά, και φροντίζω να καλύψει καλά τα πλαϊνά του σκεύους. Κόβω ότι περισσεύει από τη ζύμη. Βάζω ξανά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζω τη γέμιση.
(Συνήθως στις τάρτες προψήνω τη βάση και μετά ξαναψήνω γεμίζοντας με τα υλικά μου.
Αυτή τη φορά πειραματίστηκα με άψητη τη βάση - δηλαδή έψησα όλη την τάρτα μαζί- και το αποτέλεσμα ήταν νομίζω εξαιρετικά καλό.)
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω 2 Κ βούτυρο και σοτάρω τα πράσα να μείνουν χωρίς υγρά. Στο τέλος βάζω και το bacon να σοταριστεί και αποσύρω από τη φωτιά αλατίζοντας ελαφρά.
Αναμιγνύω τη γραβιέρα με τη gouda , ξεπαγώνω το μπρόκολο και αφήνω να στραγγίσει πολύ καλά , πιέζοντας σε απορροφητικό χαρτί.
Βγάζω την ταρτιέρα από το ψυγείο και στρώνω το μισό τυρί από το μίγμα gouda-γραβιέρα. Από πάνω βάζω το μίγμα πράσο - bacon, το υπόλοιπο μίγμα τυριών, το blue cheese κομμένο σε μικρά κομματάκια με το χέρι -σαν μεγάλα ψίχουλα- και τα μπουκετάκια μπρόκολο.
Από πάνω περιχύνω με ένα μίγμα που φτιάχνω με το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα , 1/2 κ. αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-45 min, μέχρι να ροδίσει η τάρτα γύρω γύρω και να ψηθεί καλά από κάτω. Μπορεί τα τελευταία 15 min, να χρειαστεί να τη σκεπάσω με αλουμινόχαρτο , ώστε να μην μαυρίσει η επιφάνεια.
Η τάρτα είναι έτοιμη , όταν η ζύμη έχει ροδίσει καλά και πιέζοντας την επιφάνειά της λίγο νιώθουμε πως το εσωτερικό έχει ψηθεί και έχει δέσει .
Είναι καλό να την αφήσετε 15-20min -όσο αντέχετε-να μείνει , να γίνει λίγο χλιαρή, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τα αρώματα και οι γεύσεις της.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με λίγη πράσινη σαλάτα σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο σε ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα ή δείπνο.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Υπέροχο CheeseCake καπνιστού σολομού!!!


Καλή Χρονιά με Υγεία και Αισιοδοξία!!!


CheeseCake καπνιστού σολομού
Σήμερα σας προτείνω μιά υπέροχη γευστικά και αισθητικά συνταγή, κομψή και γιορταστική!!!
Επειδή οι γιορτές δεν τελείωσαν, και για μιά εβδομάδα ακόμη οι συγκεντρώσεις με τους φίλους ή την οικογένεια , θέλουν συνταγές ξεχωριστές , αλλά όχι πολύ δύσκολες και χρονοβόρες σας προτείνω μιά συνταγή που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της αλλά θα κατακτήσει τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση της!!!

ΥΛΙΚΑ:
200g    καπνιστός σολομός
120g    μαγιονέζα
300g    cream cheese
15-20g χυμός λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
10g     horseradish
2 φύλλα ζελατίνης
70 g βραστό νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι΄
4-5 φέτες ψωμί σίκαλης (βαρύ Γερμανικό), όπου έχω αφαιρέσει την κόρα
CheeseCake καπνιστού σολομού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μίξερ με λεπίδες βάζω το cream cheese, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και το horseradish. Ανακατεύω καλά να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Σε ένα μπωλ με κρύο νερό (βρύσης) , βάζω τη ζελατίνα και την αφήνω λίγα λεπτά να μαλακώσει. Την στραγγίζω καλά και την βάζω σε άλλο μπωλ , με το βραστό νερό και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
Αφήνω το υγρό λίγο να γίνει χλιαρό και το προσθέτω στο μίγμα με το cream cheese, και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.
Τέλος προσθέτω τον σολομό , κομμένο σε κομματάκια -όχι πολύ μικρά- και ανακατεύω καλά. Από το πακέτο του σολομού, κρατάω στην άκρη 2 κομμάτια , με τα οποία φτιάχνω ένα λουλουδάκι , που χρησιμοποιώ για την διακόσμηση του CheeseCake.
Προσθέτω αλάτι , πιπέρι και χυμό λεμόνι , αν χρειάζεται. Θα πρέπει να είναι λίγο λεμονάτη η γεύση και να φαίνεται και ο σολομός αλλά και να είναι εμφανές το λεμόνι και το άρωμά του.

Για το φορμάρισμα, χρησιμοποιώ ένα τσέρκι με διάμετρο 18-20cm.
Σε μιά πιατέλα, τοποθετώ τις φέτες ψωμιού, σχηματίζοντας μιά βάση, βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς κενά.
Από πάνω βάζω το τσέρκι μου , και πιέζω πάνω στα ψωμιά. Αφαιρώ ότι περισσεύει έξω από το τσέρκι. Έτσι η βάση από το τσέρκι μου είναι στρωμένη με μιά σειρά ψωμί.
Από πάνω βάζω το μίγμα του σολομού και στρώνω την επιφάνεια, να είναι λεία.
Βάζω στο ψυγείο να δέσει. Είναι καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη ή τουλάχιστον να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.
Όταν πρόκειται να σερβίρω, βγάζω προσεκτικά το τσέρκι περνώντας το μαχαίρι ανάμεσα από το μίγμα και το τσέρκι. Αφαιρώ το τσέρκι και αν θέλω τοποθετώ τις φέτες αγγούρι πάνω στο μίγμα, ακολουθώντας το σχήμα του CheeseCake,  καλύπτοντας ένα μέρος της κάθε φέτας με την προηγούμενη
Εναλλακτικά, στην περιφέρεια τοποθετώ πολύ λεπτές φέτες αγγούρι (με τη φλούδα του), έτσι ώστε να επανωτίζει η μία φέτα με την προηγούμενη.
Τέλος τοποθετώ και το "λουλουδάκι" σολομού.
Σερβίρω σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό κατά προτίμηση με ένα αφρώδες ξηρό κρασί.





Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η καλύτερη - και πιο εύκολη - αφράτη pizza που έχετε φτιάξει ποτέ!!!!!


 Η καλύτερη homemade "αφράτη" pizza

Στο σπίτι μας η Παρασκευή είναι "Pizza Night". Τα τελευταία 3-4 χρόνια κάθε Παρασκευή είμαστε πιστοί στην homemade εκδοχή της αγαπημένης αυτής λιχουδιάς.

Είναι λίγες οι Παρασκευές όλα αυτά τα χρόνια που δεν τηρήσαμε τη συνήθειά μας αυτή. Αντίθετα είναι αρκετές οι φορές που τη μοιραστήκαμε με αγαπημένους φίλους , κυρίως φίλους της κόρης μου και όχι μόνο.
Ο λόγος που σας προτείνω αυτή τη συνταγή , λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, συνδέεται απόλυτα με τις γιορτές. Πως ;

Καταρχήν αυτές τις μέρες εκτός από τα πιο επίσημα και γιορτινά καλέσματα, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε με δικούς μας ανθρώπους, με φίλους και συγγενείς, σε συγκεντρώσεις πιο απλές , για τις οποίες θα θέλαμε εύκολες , γρήγορες και νόστιμες λύσεις!
Άλλωστε μετά από τις υπερβολές με το κρέας στα γιορτινά τραπέζια, έχει σειρά μιά πιο απλή ιδέα, που αρέσει πολύ στα παιδιά κάθε ηλικίας και μπορούμε να την φέρουμε κοντά στα γούστα όλης της παρέας εύκολα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
620g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μαγιά σκόνη
5 g αλάτι(1κ.)
30g λάδι
500 g νερό (περίπου, ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο)

ΥΛΙΚΑ για την Pizza:
400 g κίτρινα τυριά που λιώνουν (Gouda ή παρόμοιο ή κασέρι)
1/2 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτα με ελαιόλαδο.
Ανάλογα με τη σύνθεση που θέλουμε - δείτε πιο κάτω τους συνδυασμούς που προτείνω - επιλέγουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ:
Μπορούμε να φτιάξουμε μιά πίτσα με διάφορα λαχανικά, κολοκυθάκια και μελιτζάνες ψημένα, μανιτάρια και πιπεριές.
Ακόμη, μιά πίτσα με φέτα, ελιές, ντομάτα και πιπεριά στην Ελληνική εκδοχή της.
Ή μιά πίτσα μόνο με τυριά κίτρινα, λευκά (φέτα ή κατσικίσιο Chevre) ή blue cheese!
Και φυσικά μιά κλασσική με ζαμπόν ή μπέικον ή λουκάνικο χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζω το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τη μαγιά,το μισό χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω όσο ακόμη χλιαρό νερό χρειάζεται για να γίνει μιά ζύμη μαλακιά, όπου όλα τα υλικά έχουν δέσει μεταξύ τους, και αφήνω σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος να γίνει διπλάσια σε όγκο.
(Αν δεν μπορώ να την αφήσω δίπλα σε καλοριφέρ -αναμμένο φυσικά- τη βάζω μέσα στην ηλεκτρική κουζίνα αφού την έχω προθερμάνει στους 50o C και μετά την έχω κλείσει).
Ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι το σημείο που θα την αφήσω , θα χρειαστεί από 1 έως 2 ώρες.
Βγάζω από το μπωλ, και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχω προηγουμένως λαδώσει. Μοιράζω τη ζύμη σ΄ όλη την επιφάνεια του ταψιού και μετά μοιράζω τη σάλτσα ντομάτας σ' όλη τη ζύμη. Από πάνω βάζω τα υλικά .
Ψήνω σε καυτό φούρνο σε 220oC , περίπου 30min, ανάλογα με το φούρνο μου. Ελέγχω πριν βγάλω - εκτός από την επιφάνεια που θα πρέπει να είναι ροδοκόκκινη και τα υλικά ψημένα- θα πρέπει να είναι ψημένη καλά και η κάτω πλευρά.
Δοκιμάστε την !!!! Αξίζει τον κόπο !!!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin