Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η πιο εύκολη και γρήγορη "μπουγάτσα" που έχετε φανταστεί!

"Μπουγάτσα" στιγμής

Η συνταγή μου σήμερα, είναι της ίδιας λογικής με την εύκολη τυρόπιτα που σας είχα προτείνει λίγο καιρό πριν, μόνο που είναι πιο ... εύκολη.
Για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρη, η αλήθεια είναι πως αυτή η μπουγάτσα δεν είναι ακριβώς η παραδοσιακή , αυθεντική αλλά και χρονοβόρα συνταγή που μπορεί να έχετε στο νου σας. Όμως είναι ένα πολύ καλό "υποκατάστατο" , πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο με υλικά που μπορούμε να φροντίσουμε να έχουμε στο σπίτι, ώστε να τη φτιάξουμε πολύ εύκολα.
Έτσι λοιπόν μιά Παρασκευή απόγευμα, ένα Σάββατο ή μιά Κυριακή πρωί, γίνεται μιά φρέσκια , ζεστή μπουγάτσα , νόστιμη και αρωματική σε ελάχιστο χρόνο!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία φύλλο κρούστας (500g)
1 ζαχαρούχο γάλα
125 g βούτυρο (ή μαργαρίνη λιωμένο)
2-6 Κ. ζάχαρη
Άχνη και Κανέλλα  για το σερβίρισμα


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα ταψί , στρώνω τα φύλλα αφού τα σουρώσω σαν βεντάλια και τα τοποθετώ , το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα στριμώχνω λίγο και όταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, περιχύνω με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο (περίπου τα 2/3 της ποσότητας).
Πασπαλίζω από πάνω με 2-3 Κουταλιές ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 200 oC, για 20 - 30 min, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να είναι τραγανά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνω το ζαχαρούχο και ξαναγεμίζω τη συσκευασία με νερό και ανακατεύω καλά. Περιχύνω τα φύλλα , από πάνω μοιράζω το υπόλοιπο βούτυρο και 2-3 κουταλιές ζάχαρη.
Ξαναβάζω στο φούρνο για 10-15 min, όσο χρειαστεί να δέσει η κρέμα και να ξαναπάρει χρώμα το φύλλο.
Βγάζω και σερβίρω όσο είναι ζεστή η μπουγάτσα, πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλλα.



Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου