Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Υπέροχη Pasta al Tonno!!!

Spaghetti με σάλτσα τόνου!

Σήμερα η συνταγή που θα σας προτείνω, είναι όπως συνήθως εύκολη και ... γευστική. 
Η αλήθεια είναι πως στη σάλτσα του τόνου, δεν διακρίνει κανείς με ευκολία την ύπαρξή του, μιας και η γεύση του είναι αρκετά ήπια και δεν έχει καθόλου τη χαρακτηριστική μυρωδιά του ψαριού.
Έτσι είναι μια σάλτσα που αρέσει και σε πιο... δύσκολους καταναλωτές , 
όπως τα παιδιά ή μεγάλοι που δεν είναι πολύ δεκτικοί σε όλες τις νέες γεύσεις!

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο
2 κονκασέ ντομάτα ελαφρά περασμένο στο multi
2-3 Κ. ελαιόλαδο
1 Κ. πελτέ
1 κ. αλάτι
1/2 κ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα αντζούγια σε λάδι
2 Κ. ανθός κάπαρης σε άλμη (όχι σε αλάτι)

Προαιρετικά: 10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες και ψιλοκομμένος μαϊδανός.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνω το σκόρδο για να δώσει γεύση στο λάδι, για 2-3 min.
Ψιλοκόβω τις αντζούγιες και ρίχνω μέσα στο λάδι μαζί με την κάπαρη και τις ελιές. Αφήνω για 2-3 minνα σοταριστούν , προσθέτω τον τόνο - στραγγισμένο - και σοτάρω πάλι 2-3 min. Δεν χρειάζεται να "σπάσω" τον τόνο πολύ. Θα γίνει αυτό όσο διαρκεί το βράσιμο της σάλτσας. Άλλωστε θα πρέπει να παραμείνουν και λίγα κομματάκια πιο μεγάλα από τα υπόλοιπα. Τέλος προσθέτω τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Αφήνω τη σάλτσα να βράσει, μέχρι να δέσει και δοκιμάζω για αλάτι και ζάχαρη.
Τέλος , προσθέτω τον μαϊδανό -αν χρησιμοποιήσω.
Προσοχή: Επειδή και οι αντζούγιες και η κάπαρη είναι αλμυρά, βάζω το αλάτι με επιφύλαξη και συμπληρώνω , αν χρειάζεται, στο τέλος.

Συνδυάζω ιδανικά με spaghetti  ή penne rigate.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου