Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η μοναδική συνταγή για Αμερικάνικα cookies με κομματάκια σοκολάτας που αξίζει να έχετε!






Νομίζω πως τα cookies με κομματάκια σοκολάτας, είναι η πιό αγαπημένη λιχουδιά όλων των παιδιών κάθε ηλικίας! Έχουν μιά γοητεία καταρχήν λόγω της διαφορετικής υφής τους: δεν είναι ένα ακόμη "μπισκότο". Είναι κάτι παραπάνω. Είναι δε καταπληκτικά 5 λεπτά αφού βγουν από τον φούρνο. 

Μόνο που συχνά τα σπιτικά, δεν έχουν αυτή την ελαφρά "μαστιχωτή" (chewy) και συγχρόνως μαλακή (εσωτερικά) αλλά και τραγανή (εξωτερικά) υφή.

Η σημερινή μου συνταγή συνδιάζει όλα τα "χαρίσματα" των τέλειων cookies και συγρόνως είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Δοκιμάστε την και δεν θα ξαναψάξετε για άλλη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 32 Μεγάλα Cookies)
1 φρέσκο βούτυρο (250g)
1 C ζάχαρη λευκή
1 C ζάχαρη μαύρη (αυτή που είναι λίγο υγρή)
2 αυγά
2 βανίλιες
3,5 - 4 C αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
1/2 κ. σόδα
1/2 κ. Baking powder
Μιά πρέζα αλάτι 
1 C. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας που θα την κόψετε σε κομματάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μεγάλο μπωλ -που μπαίνει στα μικροκύμματα- βάζω το βούτυρο σε κομματάκια και τις δύο ζάχαρες. Ζεσταίνω ελάχιστα ώστε να μαλακώσει το βούτυρο. Χτυπάω με ένα μίξερ χειρός να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.

Προσθέτω τα αυγά, τη βανίλλια και ξαναχτυπάω λίγο. Προσθέτω το αλεύρι , τη σόδα, το baking και το αλάτι και αναμιγνύω, με το μίξερ. Η ζύμη πρέπει να είναι μεν μαλακιά , αλλά να ξεκολάει από τα τοιχώματα του δοχείου.


Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι. Τέλος προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας και τα αναμιγνύω καλά μέσα στη ζύμη.

Ανάβω το φούρνο στους 170oC στον αέρα. Στρώνω δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και φτιάχνω ολη τη ζύμη 32 μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερα από καρύδι).


Τοποθετώ σε κάθε λαμαρίνα από 8 τεμ και τα πιέζω ελαφρά να γίνουν λίγο επίπεδα, αλλά να διατηρήσουν το πάχος τους (περίπου 1,5 cm).

Ψήνω ανά δύο τις λαμαρίνες περίπου 11-13min. ΠΡΟΣΟΧΗ για να γίνουν όπως σας υποσχέθηκα, μαλακά εσωτερικά και ελαφρά τραγανά απ' έξω ΔΕΝ πρέπει να παραψηθούν. Είναι έτοιμα όταν έχουν κάνει μιά ελαφρά κρούστα στην επιφάνεια -αν τα πιέσετε πολύ απαλά με τα δάχτυλα, θα την καταλάβετε- χωρίς να έχουν πάρει πολύ χρώμα. Θα σας φανούν αψητα την πρώτη φορά, αλλά μετά θα... ξέρετε! 

Αφήστε τα στις λαμαρίνες να κρυώσουν γιατί αν προσπαθήσετε να τα μετακινήσετε ζεστά, θα σας σπάσουν.

Εγώ συνήθως ψήνω τη μισή ποσότητα και την υπόλοιπη , χωρισμένη σε μπαλάκια, τη βάζω στην κατάψυξη, σε μιά πολύ καλά κλεισμένη σακουλιτσα για τρόφιμα, ώστε να τα ψήσω σε μιά επόμενη ευκαιρία και να είναι φρέσκα και λαχταριστά, χωρίς κανένα κόπο.

Δοκιμάστε τα και θα γίνουν τα αγαπημένα σας!



Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.

5 σχόλια:

  1. ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟ C ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ? ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ?? ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ...ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια cookies!!!ακριβως οπως τα ηθελα...ο χρονος σωστος για τραγανο απο εξω και μαλακο μεσα...συγχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποση κουβερτουρα? δε φαινεται η ποσοτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποσότητα που γράφεται στη συνταγή είναι 1 C δηλ. ενα φλυτζάνι (χωρητικότητας 220ml). Περιμένω τα σχόλιά σας όταν τα δοκιμάσετε. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή