Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η καλύτερη - και πιο εύκολη - αφράτη pizza που έχετε φτιάξει ποτέ!!!!!


 Η καλύτερη homemade "αφράτη" pizza

Στο σπίτι μας η Παρασκευή είναι "Pizza Night". Τα τελευταία 3-4 χρόνια κάθε Παρασκευή είμαστε πιστοί στην homemade εκδοχή της αγαπημένης αυτής λιχουδιάς.

Είναι λίγες οι Παρασκευές όλα αυτά τα χρόνια που δεν τηρήσαμε τη συνήθειά μας αυτή. Αντίθετα είναι αρκετές οι φορές που τη μοιραστήκαμε με αγαπημένους φίλους , κυρίως φίλους της κόρης μου και όχι μόνο.
Ο λόγος που σας προτείνω αυτή τη συνταγή , λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, συνδέεται απόλυτα με τις γιορτές. Πως ;

Καταρχήν αυτές τις μέρες εκτός από τα πιο επίσημα και γιορτινά καλέσματα, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε με δικούς μας ανθρώπους, με φίλους και συγγενείς, σε συγκεντρώσεις πιο απλές , για τις οποίες θα θέλαμε εύκολες , γρήγορες και νόστιμες λύσεις!
Άλλωστε μετά από τις υπερβολές με το κρέας στα γιορτινά τραπέζια, έχει σειρά μιά πιο απλή ιδέα, που αρέσει πολύ στα παιδιά κάθε ηλικίας και μπορούμε να την φέρουμε κοντά στα γούστα όλης της παρέας εύκολα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
620g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μαγιά σκόνη
5 g αλάτι(1κ.)
30g λάδι
500 g νερό (περίπου, ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο)

ΥΛΙΚΑ για την Pizza:
400 g κίτρινα τυριά που λιώνουν (Gouda ή παρόμοιο ή κασέρι)
1/2 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτα με ελαιόλαδο.
Ανάλογα με τη σύνθεση που θέλουμε - δείτε πιο κάτω τους συνδυασμούς που προτείνω - επιλέγουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ:
Μπορούμε να φτιάξουμε μιά πίτσα με διάφορα λαχανικά, κολοκυθάκια και μελιτζάνες ψημένα, μανιτάρια και πιπεριές.
Ακόμη, μιά πίτσα με φέτα, ελιές, ντομάτα και πιπεριά στην Ελληνική εκδοχή της.
Ή μιά πίτσα μόνο με τυριά κίτρινα, λευκά (φέτα ή κατσικίσιο Chevre) ή blue cheese!
Και φυσικά μιά κλασσική με ζαμπόν ή μπέικον ή λουκάνικο χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζω το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τη μαγιά,το μισό χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω όσο ακόμη χλιαρό νερό χρειάζεται για να γίνει μιά ζύμη μαλακιά, όπου όλα τα υλικά έχουν δέσει μεταξύ τους, και αφήνω σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος να γίνει διπλάσια σε όγκο.
(Αν δεν μπορώ να την αφήσω δίπλα σε καλοριφέρ -αναμμένο φυσικά- τη βάζω μέσα στην ηλεκτρική κουζίνα αφού την έχω προθερμάνει στους 50o C και μετά την έχω κλείσει).
Ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι το σημείο που θα την αφήσω , θα χρειαστεί από 1 έως 2 ώρες.
Βγάζω από το μπωλ, και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχω προηγουμένως λαδώσει. Μοιράζω τη ζύμη σ΄ όλη την επιφάνεια του ταψιού και μετά μοιράζω τη σάλτσα ντομάτας σ' όλη τη ζύμη. Από πάνω βάζω τα υλικά .
Ψήνω σε καυτό φούρνο σε 220oC , περίπου 30min, ανάλογα με το φούρνο μου. Ελέγχω πριν βγάλω - εκτός από την επιφάνεια που θα πρέπει να είναι ροδοκόκκινη και τα υλικά ψημένα- θα πρέπει να είναι ψημένη καλά και η κάτω πλευρά.
Δοκιμάστε την !!!! Αξίζει τον κόπο !!!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου