Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Νόστιμο Ορεκτικό με Πασχαλινά Αυγά Γεμιστά !!!

Γεμιστά Πασχαλινά Αυγά
Κλασσική Πασχαλινή συνταγή η σημερινή μου ανάρτηση. Από μικρή θυμάμαι πως την ημέρα του Πάσχα, ήταν δεδομένο το ορεκτικό με τα γεμιστά αυγά.
Ήταν το ορεκτικό που ετοίμαζε η θεία Λίλιαν την ημέρα του Πάσχα με τα αυγά που τυχόν είχαν μείνει από το Μ. Σάββατο και το πρώτο τσούγκρισμα της Κυριακής του Πάσχα.
 Η χαρά ήταν διπλή. Από τη μια μεριά η αγαπημένη γεύση των αυγών και από την άλλη η ευκαιρία να σπάσουμε περισσότερα αυγά, μιας και θα τα χρησιμοποιούσαμε για τη συγκεκριμένη συνταγή. 
Το ωραίο με την συνταγή αυτή είναι πως δεν έχει συγκεκριμένες αναλογίες και πως ο καθένας την διαμορφώνει ανάλογα με τη γεύση του. Δοκιμάστε την και θα δείτε πως είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε τα κόκκινα αυγά που θα περισσέψουν από το τσούγκρισμα, αλλά μπορεί να είναι και η αιτία να τσουγκρίσετε κανένα αυγό παραπάνω για να μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
6-8 αυγά κόκκινα (εννοείται βρασμένα σφιχτά)
1/2κ. μουστάρδα σκόνη
1-2 Κ. μουστάρδα έτοιμη
Αλάτι (προσοχή γιατί έχει αλάτι και η μουστάρδα)
Πιπέρι 
Ελαιόλαδο ,τόσο όσο να γίνει λείο το μίγμα με βελούδινη υφή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω προσεκτικά τα αυγά, προσέχοντας να μην τα καταστρέψω εξωτερικά.
Τα κόβω κατά μήκος και αφαιρώ τους κρόκους προσεκτικά.
Τους τοποθετώ στο multi ,μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ. 
Το μίγμα πρέπει να είναι λείο και όχι πολύ σφιχτό. Δοκιμάζω τη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτω μουστάρδα ή ελαιόλαδο (κάνει τη γεύση και την υφή πιο απαλή).
Βάζω το μίγμα σε ένα κορνέ και γεμίζω προσεκτικά τα μισά αυγά, σχηματίζοντας ροζέτες στην θέση του κρόκου.
Στολίζω με ένα φύλλο μαϊδανό ή λίγη κόκκινη πιπεριά και πασπαλίζω με πάπρικα.






Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου