Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πολύ εύκολα και γρήγορα στριφτά μηλοπιτάκια

Στριφτά μηλοπιτάκια
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!
Πρέπει να σας εξομολογηθώ, πως για μένα η ιδέα του να αγοράσω απ΄ έξω κάτι γλυκό, γιατί θαρθούνε φίλοι ξαφνικά στο σπίτι, δεν μου αρέσει και πολύ.
 Οι λόγοι είναι πολλοί.
Συχνά αυτό που θα δω λαχταριστό στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου, όταν το δοκιμάσω στο σπίτι είναι μιά απογοήτευση, μικρή ή μεγαλύτερη. Αφήνω δε το κόστος !!!
Σήμερα θα σας προτείνω και πάλι μιά πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γρήγορο απογευματινό snack , για τα παιδιά, ή για έναν ξαφνικό καφέ. Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε σπίτι είναι 2 υλικά και γίνεται σε πέντε λεπτά.
Φυσικά σαν γέμιση μπορούμε να βάλουμε και ένα σωρό άλλα υλικά, ακόμη και αλμυρά. (Θα ακολουθήσει και τέτοια συνταγή, σύντομα).

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ζύμη κουρού ή ζύμη σφολιάτα (2 φύλλα)(Κατεψυγμένη ή Φρέσκια ψυγείου)
2 μεγάλα μήλα ή 2 1/2 μικρότερα κομμένα κυβάκια μικρά
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη κρυσταλλική
Κανέλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν η ζύμη που έχω είναι κατεψυγμένη, τη βγάζω έξω να αποψυχθεί , όση ώρα ετοιμάζω τα μήλα.
Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε μικρά κυβάκια.
Σε μιά κατσαρόλα , βάζω 2 Κ. βούτυρο, ρίχνω τα μήλα, 2 Κ. ζάχαρη και 1Κ. χυμό λεμόνι και αφήνω να βγάλουν λίγο τα υγρά τους. Μετά τα ανακατεύω για να βράσουν πρώτα και μετά να πιούν τα υγρά, να στεγνώσουν. Τα βγάζω από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο και αφήνω να κρυώσουν.
Σε μιά λαμαρίνα φούρνου απλώνω ένα αντικολλητικό χαρτί και εκεί τοποθετώ το ένα φύλλο της ζύμης.
Αλείφω με το λιωμένο βούτυρο το φύλλο, και πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλλα. Απλώνω το μίγμα με τα μήλα να καλύψει την επιφάνεια και από πάνω σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, πιέζοντας λίγο , να κολλήσει στα μήλα.
Αλείφω ελαφρά το φύλλο με λίγο γάλα ή λίγο σπορέλαιο και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη, ίσα που να κολλήσει.
Κόβω το φύλλο κατά μήκος στα δύο και μετά σε λωρίδες πάχους 1 δαχτύλου. Στρίβω τις λωρίδες 2 - 3 φορές γυρίζοντας τις δύο άκρες προς τις αντίθετες κατευθύνσεις, χωρίς να τις μετακινήσω ιδιαίτερα από τη θέση τους στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) σε 180o C για 20-25 min, να ροδίσουν.
Όταν τα σερβίρω, τα πασπαλίζω με λίγη άχνη και κανέλλα.
Είναι υπέροχα ζεστά αλλά και κρύα.  Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!!!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου