Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ντοματόσουπα εύκολη και νόστιμη!

Ντοματόσουπα βελουτέ

Είναι αλήθεια, πως τις τελευταίες μέρες αρχίσαμε να νιώθουμε λίγο τον  χειμώνα.
Τι καλύτερο για ένα κρύο μεσημέρι ή ακόμη και βραδάκι, μιά εύκολη και νόστιμη ντοματόσουπα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους;
Η σημερινή μου συνταγή μπορεί κάλλιστα να γίνει και από την προηγούμενη , ώστε να είναι έτοιμη μόλις γυρίσουμε από τη δουλειά ή τα παιδιά από το σχολείο.
Η βασική εκδοχή που σας δίνω είναι για ντοματόσουπα βελουτέ. Όμως στο τέλος της συνταγής θα σας δώσω και δύο άλλες ιδέες.

ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στο multi
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες μαζί με το κρεμμύδι
1/2 φλυτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
2 συσκ. ντοματάκια κονκασέ περασμένα από το multi ή όταν έχουμε φρέσκιες ντομάτες νόστιμες, χρησιμοποιώ 2 ντομάτες (κομμένες κυβάκια) αντί για τη μία συσκευασία κονκασέ
1 Κ. πελτές ντομάτας
2 κύβοι ζωμός κότας ή λαχανικών
1 Κ. ξερός βασιλικός
700 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι ή καυτερή πιπεριά και ελάχιστη ζάχαρη (για την οξύτητα της ντομάτας).
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σέλερυ. Μόλις μαλακώσουν
λίγο, προσθέτω τα ντοματάκια , τον πελτέ ,τους κύβους και το νερό και αφήνω να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και αν χρειάζεται λίγη ζάχαρη.
Πολτοποιώ το μίγμα με ραβδομπλέντερ ή μπλέντερ και προσθέτω τον ξερό βασιλικό τρίβοντάς τον, ώστε να βγει το άρωμά του.


ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Αν θέλω στη σούπα μετά το τελευταία στάδιο της "πολτοποίησης", μπορώ να προσθέσω είτε ρύζι που έχω βράσει χωριστά είτε κάποιο μικρό ζυμαρικό , όπως κοραλάκι.
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ένα ψητό τυράκι , όπως το χαλούμι, ή η φέτα αλλά ακόμη και με μικροσκοπικά κεφτεδάκια - όπως κάνω και εγώ σήμερα.
Στην περίπτωση που την αφήσετε βελουτέ, δοκιμάστε να την συνοδεύσετε με τα κρουτόν που σας πρότεινα στη συνταγή τραχανάς βελουτέ (συνταγή κρουτόν σπιτικά)αλλά και το dip της φέτας  ( συνταγή Dip φέτας
Ή απλά πασπαλίστε με λίγη τριμμένη φέτα ή κεφαλογραβιέρα.
Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου