Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Υπέροχο CheeseCake καπνιστού σολομού!!!


Καλή Χρονιά με Υγεία και Αισιοδοξία!!!


CheeseCake καπνιστού σολομού
Σήμερα σας προτείνω μιά υπέροχη γευστικά και αισθητικά συνταγή, κομψή και γιορταστική!!!
Επειδή οι γιορτές δεν τελείωσαν, και για μιά εβδομάδα ακόμη οι συγκεντρώσεις με τους φίλους ή την οικογένεια , θέλουν συνταγές ξεχωριστές , αλλά όχι πολύ δύσκολες και χρονοβόρες σας προτείνω μιά συνταγή που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της αλλά θα κατακτήσει τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση της!!!

ΥΛΙΚΑ:
200g    καπνιστός σολομός
120g    μαγιονέζα
300g    cream cheese
15-20g χυμός λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
10g     horseradish
2 φύλλα ζελατίνης
70 g βραστό νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι΄
4-5 φέτες ψωμί σίκαλης (βαρύ Γερμανικό), όπου έχω αφαιρέσει την κόρα
CheeseCake καπνιστού σολομού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μίξερ με λεπίδες βάζω το cream cheese, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και το horseradish. Ανακατεύω καλά να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Σε ένα μπωλ με κρύο νερό (βρύσης) , βάζω τη ζελατίνα και την αφήνω λίγα λεπτά να μαλακώσει. Την στραγγίζω καλά και την βάζω σε άλλο μπωλ , με το βραστό νερό και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
Αφήνω το υγρό λίγο να γίνει χλιαρό και το προσθέτω στο μίγμα με το cream cheese, και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.
Τέλος προσθέτω τον σολομό , κομμένο σε κομματάκια -όχι πολύ μικρά- και ανακατεύω καλά. Από το πακέτο του σολομού, κρατάω στην άκρη 2 κομμάτια , με τα οποία φτιάχνω ένα λουλουδάκι , που χρησιμοποιώ για την διακόσμηση του CheeseCake.
Προσθέτω αλάτι , πιπέρι και χυμό λεμόνι , αν χρειάζεται. Θα πρέπει να είναι λίγο λεμονάτη η γεύση και να φαίνεται και ο σολομός αλλά και να είναι εμφανές το λεμόνι και το άρωμά του.

Για το φορμάρισμα, χρησιμοποιώ ένα τσέρκι με διάμετρο 18-20cm.
Σε μιά πιατέλα, τοποθετώ τις φέτες ψωμιού, σχηματίζοντας μιά βάση, βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς κενά.
Από πάνω βάζω το τσέρκι μου , και πιέζω πάνω στα ψωμιά. Αφαιρώ ότι περισσεύει έξω από το τσέρκι. Έτσι η βάση από το τσέρκι μου είναι στρωμένη με μιά σειρά ψωμί.
Από πάνω βάζω το μίγμα του σολομού και στρώνω την επιφάνεια, να είναι λεία.
Βάζω στο ψυγείο να δέσει. Είναι καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη ή τουλάχιστον να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.
Όταν πρόκειται να σερβίρω, βγάζω προσεκτικά το τσέρκι περνώντας το μαχαίρι ανάμεσα από το μίγμα και το τσέρκι. Αφαιρώ το τσέρκι και αν θέλω τοποθετώ τις φέτες αγγούρι πάνω στο μίγμα, ακολουθώντας το σχήμα του CheeseCake,  καλύπτοντας ένα μέρος της κάθε φέτας με την προηγούμενη
Εναλλακτικά, στην περιφέρεια τοποθετώ πολύ λεπτές φέτες αγγούρι (με τη φλούδα του), έτσι ώστε να επανωτίζει η μία φέτα με την προηγούμενη.
Τέλος τοποθετώ και το "λουλουδάκι" σολομού.
Σερβίρω σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό κατά προτίμηση με ένα αφρώδες ξηρό κρασί.





Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου