Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εύκολες και γρήγορες "καθημερινές" πίτσες

Πίτσες "φατσούλες"

Η σημερινή μου συνταγή είναι η "ταπεινή" συνεισφορά μου στην επίλυση του καθημερινού θέματος που απασχολεί τις περισσότερες μαμάδες -αλλά και μπαμπάδες.
Κάποια βράδια που υπάρχει η ανάγκη αλλά και η επιθυμία για μιά μικρή πολυτέλεια , μιά ανώδυνη ατασθαλία αλλά ο χρόνος -και οι αντοχές- είναι πολύ περιορισμένα.
Μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ενδιαφέρον βραδινό snack, αλλά ακόμη και ένα πολύ γρήγορο αλλά πλήρες διατροφικά μεσημεριανό με τη συνοδεία μιας φρέσκιας σαλάτας.
Η λύση αυτή   ετοιμάζεται μέσα σε 5 min.
Ακόμη, αν το Σαββατοκύριακο έχουμε λίγο χρόνο και διάθεση, μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερες και έτοιμες να τις βάλουμε στην κατάψυξη- τοποθετώντας χαρτί αντικολλητικό ανάμεσά τους!!!
Όταν τις χρειαστούμε τις βγάζουμε μισή ώρα νωρίτερα, αποψύχονται και τις ψήνουμε!
Είναι μιά λύση που μπορούν και τα παιδιά να απολαύσουν το να δημιουργήσουν , σύμφωνα με το γούστο και τη γεύση τους.

ΥΛΙΚΑ: (για 10 τεμ)
1 συσκευασία πίτες για σουβλάκια
Λίγη μαργαρίνη, λίγη μουστάρδα και λίγο κέτσαπ (ή εναλλακτικά
10-15 Κ. σάλτσα ντομάτα )
400g τυρί gouda τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί ή κασέρι)
15 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένες σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε πολύ λεπτές ροδέλες
20 τεμ μικρά λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
2 Κολοκυθάκια και 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη και ελαφρά σοταρισμένα σε λίγο ηλιέλαιο (μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά τους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείφω τις πίτες για σουβλάκια -από τη μία πλευρά-με ελάχιστη μαργαρίνη (όπως αλείφω μια φρυγανιά) και μετά αλείφω με τη μουστάρδα και το κέτσαπ -αφού τα έχω αναμείξει με την αναλογία της προτίμησης μου.
Από πάνω μοιράζω το αλλαντικό , το τυρί και τα λαχανικά.
Αν θέλω με λίγο κέτσαπ φτιάχνω και μιά "φατσούλα" για τους μικρούς μου φίλους .
Στο στάδιο αυτό μπορώ να φυλάξω τις πίτσες στην κατάψυξη ή να τις ψήσω αμέσως.
Στην δεύτερη περίπτωση, όσο στήνω τις πίτσες μου, προθερμαίνω το φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω -στους 200 ο C- τις τοποθετώ σε μιά λαμαρίνα και τις βάζω χαμηλά , ώστε να ψηθούν και από την κάτω πλευρά.
Είναι έτοιμες όταν τα τυριά λιώσουν και το ζυμαράκι γύρω γύρω έχει πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.


Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου