Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ζουμερές και τρυφερές μπριζόλες που "λιώνουν" στο στόμα

Ζουμερές και τρυφερές μπριζόλες που "λιώνουν" στο στόμα
Ζουμερές και τρυφερές μπριζόλες που "λιώνουν" στο στόμα

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μου, ένα βασικό κριτήριο για τις συνταγές, που επιλέγω να μοιραστώ μαζί σας, είναι το πόσο εύκολες , γρήγορες και οικονομικές  αλλά συγχρόνως και πόσο πραγματικές είναι .
Έχω κι εγώ κουραστεί από τα ατελείωτα μαγειρέματα που παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά, με συνταγές που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν και στις οποιές έχει πολλές φορές χαθεί η ουσία της γεύσης , του σωστού συνδυασμού και την απλότητας στην οποία αναδεικνύονται τα υλικά.
Για σήμερα η πρότασή μου είναι πολύ κλασσική, πολύ αγαπημένη - κυρίως για τα παιδιά- και ιδιαίτερα οικονομική .Οι μπριζόλες που χρησιμοποίησα μου στοίχησαν περίπου 1 € η μπριζόλα, ποσό πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς πόσα λίγα πράγματα αγοράζει με 1€.
Μιά ακόμη ευκολία που έχουν , οι συγκεκριμένες μπριζόλες , είναι πως μπορούν να προετοιμαστούν από την προηγούμενη και να μαγειρευτούν την επομένη.
Τις έχω μαγειρέψει αρκετές φορές και είναι αλήθεια πως για όλους είναι μιά ευχάριστη έκπληξη , το πόσο τρυφερές γίνονται , αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά, που είναι γνωστό πως θέλουν το κρέας τόσο μαλακό που να κόβεται με το πιρούνι . Ε λοιπόν αυτές οι μπριζόλες γίνονται ακριβώς έτσι!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ:(για 6 άτομα)
6 μπριζόλες λαιμού (χωρίς πολύ λίπος, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες)
Αλάτι , Πιπέρι, Ρίγανη αλλά και όποια άλλα μπαχαρικά της προτίμησής μας

Χαρτί ψησίματος για το φούρνο
Σπάγκο για το τύλιγμα

Τρυφερές μπριζόλες που "λιώνουν" στο στόμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω κομμάτια λαδόκολλας ( ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος), σε τέτοιο μέγεθος που να μπορεί να τυλιχτεί γύρω από το κρέας.
Λαδώνω λίγο στο κέντρο, αλατίζω και πιπερώνω.
Τοποθετώ την μία μπριζόλα, αλατίζω και πιπερώνω.
Στη συνταγή που έχω φωτογραφίσει έχω προσθέσει και ένα μίγμα μπαχαρικών που φτιάχνω μόνη μου , και για το οποίο θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση.
Από πάνω τοποθετώ και τη δεύτερη, και αλατίζω και αυτή και από τις δύο μεριές.
Ανάμεσά τους πασπαλίζω ρίγανη.
Πάνω από τη δεύτερη μπριζόλα, ρίχνω επίσης ελάχιστο λάδι.
Τυλίγω το χαρτί γύρω από το κρέας , φτιάχνοντας ένα πακέτο που κλείνει καλά.
Δένω με ένα κομμάτι σπάγκο, να στερεώσω το τύλιγμα.
Τοποθετώ σε ένα ταψάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 200οC για 1h με 1:15h .
Αφήνω τις μπριζόλες τυλιγμένες μέχρι να τις σερβίρω. Συνοδεύω με μιά δροσερή πράσινη σαλάτα ή μιά νόστιμη πατατοσαλάτα χλιαρή (η συνταγή σε επόμενη ανάρτηση).
Είναι ένα πολύ εύκολο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό που στην πραγματικότητα μαγειρεύεται μόνο του!!!!



και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog. 


1 σχόλιο: