Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πολύχρωμη και θρεπτική σούπα με λαχανικά

Πολύχρωμη και θρεπτική σούπα με λαχανικά

Σήμερα η συνταγή μου αποτελεί την πιο εύκολη αλλά και θρεπτική λύση για το κρύο που μας βρήκε λίγο απροετοίμαστους -παρότι είναι αρχές Δεκέμβρη.
Τα υλικά της είναι αρκετά , αλλά είναι εύκολο να τα έχουμε στο σπίτι ανά πάσα στιγμή . Πολλά δε από αυτά είναι τα υπόλοιπα από λαχανικά που αγοράστηκαν , χρησιμοποιήθηκαν σε μιά άλλη περίπτωση και -όπως συχνά συμβαίνει σ' όλους μας- ξεχάστηκαν στο ψυγείο σε τέτοια ποσότητα που δεν γίνονται κάτι ολοκληρωμένο. Ε, λοιπόν γίνονται αυτή η σούπα που θα σας δώσω παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 καρότα κομμένα σε σπιρτόξυλα ή σε λεπτές ροδέλες (αν είναι χοντρά κόβω τις φέτες στη μέση)
Λίγα φύλλα σέλινο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη μικρά τετραγωνάκια ή λωριδίτσες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη μικρά τετραγωνάκια ή λωριδίτσες
1 φλυτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο ή 1 μικρή κονσέρβα
1 φλυτζάνι αρακά (κατεψυγμένο) 
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο και 1 λίτρο νερό ή 2 λίτρα νερό και 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
Ζυμαρικό κοραλάκι περίπου 250 g
Αλάτι , πιπέρι, καυτερή πιπερίτσα (προαιρετική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το μισό λάδι να ζεσταθεί και προσθέτω το κρεμμύδι. Αφήνω 5-7 min, να μαλακώσει και να ψηθεί λίγο και προσθέτω το καρότο και το σέλερυ. Κάνω 2 -3 βόλτες τα λαχανικά και προσθέτω και τις πιπεριές με το καλαμπόκι και τον αρακά.
Σοτάρω λίγο τα υλικά και όταν βγάλουν τα υγρά τους, τότε ρίχνω και το νερό με το ζωμό. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα (αν βάλω). Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει περίπου 10-15 min , μέχρι να βράσουν τα λαχανικά.
Προσθέτω ένα κουταλάκι αλάτι στη σούπα , δυναμώνω λίγο τη φωτιά και ρίχνω μέσα το ζυμαρικό. Αφήνω να βράσει περίπου 10 min και είναι έτοιμη. Στο τέλος προσθέτω και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρω γαρνίροντας με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί, λίγη επιπλέον καυτερή πιπερίτσα και κριτσίνια ή κρουτόνς (που ανάρτηση με τραχανά).
Σημείωση:
Όπως καταλάβατε η νοστιμιά αυτής της σούπας είναι η ποικιλία των λαχανικών που περιέχει. Αν σας λείπει κάτι από τα παραπάνω , αλλά έχετε κάτι διαφορετικό, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε.
Ακόμη όταν χρησιμοποιείτε τα παραπάνω λαχανικά και σας περισσεύουν, κόψτε τα κομματάκια, και φυλάξτε τα στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε για τη σούπα. Γίνεται τέλεια!!!
Φυσικά αντί για κοραλάκι μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε μικρό ζυμαρικό ή πατάτα σε κυβάκια μικρά ή ρύζι.


και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog. 

                               

2 σχόλια:

  1. Κριστυ χθες εφτιαξα τον τραχανα, που βγήκε πολύ γκουρμε με τα χειροποίητα πλέον κρουτόν, εγώ έβαλα πάπρικα και τα κατασπαράξαμε, στα παιδιά πιάσαμε ένα στα τρία αλλά δεν πειράζει γιατί το έφτιαξα τόσο γρήγορα μισή ωρίτσα όλα μαζί που δεν κουράστηκα καθόλου και άξιζε η προσπάθεια, η χορτόσουπα είναι μια καλή λύση απλά και κυρίως επειδή σχεδόν πάντα έχω σχεδόν όλα τα λαχανικά οπότε φαίνεται εύκολη και γρήγορη λύση τόσο απλά και τόσο γρήγορα! Μου λύνει τα χέρια γιατί εγώ μαγειρεύω το απόγευμα ταυτόχρονα με πλυντήρια, σίδερο, διάβασμα των παιδιών. Οπότε τα βρίσκω όλα αυτά την τέλεια λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι Αλέκα μου που σας άρεσε και πιο πολύ που την έφτιαξες ξεκούραστα! Όπως έχω υποσχεθεί θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή