Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Αφράτα και Αρωματικά ρολά κανέλας: Υπέροχο συνοδευτικό του καφέ για το Σαββατοκύριακο ή ένα υπέροχο δώρο για τις γιορτές!!!


Το άρωμα  (αλλά και η γεύση) της κανέλας σε ένα σπίτι, νομίζω είναι με διαφορά το καλύτερο αρωματικό χώρου, μιάς και εκτός από τον χώρο αρωματίζει με κάποιο μαγικό τρόπο και την ψυχή μας, δημιουργώντας τόσο μιά ευχάριστη ατμόσφαιρα, όσο και υπέροχη διάθεση.

Πολύ περισσότερο λοιπόν όταν αυτή η μυρωδιά συνοδεύεται και από μιά εξαιρετική γεύση, ένα τρυφερό και ελαφρύ γλυκό ζύμης , από αυτά που νομίζουμε πως δεν μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι με την επιτυχία του επαγγελματία ζαχαροπλάστη.

Η αλήθεια είναι πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές συνταγές σχετικές. Αυτό που κάνει ξεχωριστή κατα την άποψή μου τη συγκεκριμμένη συνταγή είναι από τη μιά μεριά η ευκολία με την οποία παρασκευάζουμε ένα εξαιρετικό προϊόν και από την άλλη το πόσο περιορισμένες είναι οι ποσότητες των λιπαρών και της ζάχαρης που χρησιμοποιώ. Συνήθως οι συνταγές που κυκλοφορούν είναι πολύ πλούσιες σε λιπαρά (κυρίως βούτυρο). Πιστεύω πως στις μέρες μας, είναι απαραίτητο να προσέχει κανείς αυτά τα υλικά στις συνταγές που δημιουργεί , ώστε να είναι κατά το δυνατόν αποενοχοποιημένη η κατανάλωση των αντίστοιχων προϊόντων, εννοείται πάντα με μέτρο!

Τα ρολά λοιπόν που σας προτείνω, μπορούμε να τα φτιάξουμε το Σαββατοκύριακο -μαζί με τα παιδιά- και να αποτελέσουν ένα υπέροχο συνοδευτικό για ένα αρωματικό τσάϊ, ένα φλυτζάνι ζεστό καφέ ή για ένα ζεστό ποτήρι γάλα για το πρωινό της Κυριακής!

Ακόμη μια ωραία ιδέα -εν όψει των γιορτών- είναι να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σαν δώρο σε φίλους που θα επισκεφτούμε αυτές τις μέρες.

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη

1 Κ. μαγιά ξερή
1 φλυτζ. χλιαρό γάλα
2Κ. ζάχαρη

4 φλυτζ. αλεύρι
1κ. αλάτι
2 αυγά
1/2 φλυτζ. ηλιέλαιο 


ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση
75g Βούτυρο μαλακό σχεδόν λιωμένο
10g Κανέλα
150g Ζάχαρη καστανή
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνω το γάλα και το βάζω σε ένα μικρό μπωλ, όπου προσθέτω τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω καλά και αφήνω 10min να αφρίσει. (Στην περίπτωση που στο στάδιο αυτό η μαγιά δεν αφρίζει, έχει κάποιο πρόβλημα. Πετάξτε όλο το μίγμα και ξαναφτιάξτε το)

Σε ένα μπω βάζω το αλεύρι -που αναμιγνύω με το αλάτι- και φτιάχνω στο κέντρο μιά "τρύπα", όπου τοποθετώ τα αυγά, τα λιπαρά και το μίγμα της μαγιάς.

Προσεκτικά ανακατεύω πρώτα τα υγρά υλικά που είναι στο κέντρο και μετά σιγά σιγά, ενσωματώνω και το αλεύρι στο μίγμα.

Όταν έχει ενσωματωθεί όλη η ποσότητα του αλευριού, η ζύμη είναι μαλακή και κολάει ελαφρά. 

Την βάζω σε ένα μπωλ μεγάλο που κλείνει καλά -ή κλείνω με μεμβράνη- και αφήνω σε μέρος χλιαρό για 30-60 min,ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου, να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ προετοιμάζω τη γέμιση: Σε ένα μπωλ, αναμιγωύω τη ζάχαρη με την  κανέλα.

Όταν είναι έτοιμη, αλευρώνω πολύ ελαφρά το τραπέζι μου, και χωρίζω τη ζύμη στα 2.

 Ανοίγω σε φύλλο πάχους 5-7mm, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφο το πάχος και να μην τρυπήσει σε κανένα σημείο. Η ζύμη είναι τόσο μαλακιά και εύπλαστη που ανοίγω και μόνο με το χέρι. Αν όμως χρησιμοποιήσετε πλάστη μην την πιέσετε δυνατά , γιατί θα ανοίξει.

Αλείφω με το "σχεδόν λιωμένο" βούτυρο την επιφάνεια και πασπαλίζω το μισό μίγμα κανέλας και ζάχαρης.

Τυλίγω σε ρολό όσο σφιχτό μπορώ και κόβω σε 8-10 κομμάτια -ανάλογα με το μήκος του ρολού- πάχους περίπου 3cm.

Τοποθετώ τα κομμάτια με την κομμένη πλευρά κάτω, σε ταψάκι που έχω ντύσει με λαδόκολα, έτσι ώστε να απέχουν τα κομμάτια μεταξύ τους τουλάχιστον ένα δάχτυλο.

Αφήνω σκεπασμένα με μεμβράνη τα ταψάκια 30-60min , και όταν έχουν φουσκώσει τα ρολά μου θα έχουν ενωθεί μεταξύ τους και θα έχουν διπλασιαστεί σε όγκο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους     180oC  για 15-20 min , περίπου.

Αφήνω να κρυώσουν και περιχύνω με γλάσσο άχνης -αν θέλω- γιατί χωρίς αυτό τα ρολά είναι σχεδόν άγλυκα.

Τις επόμενες ημέρες πριν τα καταναλώσετε βάλτε τα για 15 sec στο μικροκύμα στη μεσαία ισχύ 650Watt. Προσοχή ίσως χρειάζονται λιγότερο χρόνο αλλά όχι περισσότερο γιατί θα καταστραφούν.


Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή να γίνεται μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πιτούλες με κιμά εύκολες και γρήγορες -με τη ζύμη ψωμιού! Η πιό νόστιμη λιχουδιά για το Σαββατοκύριακο!






Όπως πολλές φορές έχω αναφέρει, τα ζυμάρια είναι από τα αγαπημένα μου υλικά για να φτιάχνω διάφορες νοστιμιές. Η ζύμη ψωμιού που έχω ήδη ανεβάσει στο blog (σε δύο παραλλαγές), είναι ιδανική για τη σημερινή μου συνταγή. 

Μπορείτε να φτιάξετε -με όποια από τις δύο ζύμες ψωμιού που σας έχω δώσει-μιά δόση ζυμαριού και με το μισό να φτιάξετε ένα ωραίο καρβελάκι ψωμιού και με το  
υπόλοιπο να φτιάξετε μερικές ωραίες πιτούλες με κιμά ή με μιά απλή γέμιση με τυριά και λαχανικά ή ακόμη και μόνο με ψητά λαχανικά (φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές πολύχρωμες, ροδέλες κρεμμύδι και ότι άλλο φανταστείτε.)


ΥΛΙΚΑ 
1/2 δόση από όποια από τις δύο ζύμες ψωμιού σας έχω δώσει
250g κιμά μοσχαρίσιο 
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, ελάχιστο chili ή tabasco
Κρεμμύδια λευκά ροδέλες  
Φέτες ντομάτας ή ντοματίνια κομμένα
Τρυφερά φύλλα από σπανάκι 
Ελαιόλαδο 
Αλάτι και Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι.
Προσθέτω τα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και την πάστα ντομάτας . Αφήνω 3-4 λεπτά και προσθέτω λίγο νερό (περίπου μισό ποτήρι), σκεπάζω και αφήνω τον κιμά να βράσει, μέχρι να μαλακώσει. 
Δοκιμάζω για αλάτι και πιπέρι. Αν σας αρέσει, ταιριάζει πολύ να είναι λίγο πικάντικη η γεύση.
Αφήνω να κρυώσει και μοιράζω τη ζύμη που έχω ετοιμάσει σε κομμάτια των 100g περίπου. 
Ανοίγω κάθε κομμάτι σε μακρόστενο "φύλλο" και το τοποθετώ πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολα.
Μοιράζω στην επιφάνεια το μίγμα του κιμά -περίπου 50-60g και προσθέτω αν θέλω και ροδέλες κρεμμύδι.
Το βάζω στο φούρνο σε 300oC -πάνω κάτω αντιστάσεις- και σε 10-12 min είναι έτοιμο.
Φυσικά αν θέλω προσθέτω και τυρί κίτρινο που λιώνει ή mozzarella.
Είναι πραγματικά μιά νοστιμιά που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και που θα τη φτιάξετε σύμφωνα με το γούστο του καθενός!  

  
 
  
 Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Υπέροχα, "εθιστικά" αλμυρά μπισκοτάκια με blue cheese και φυστίκια Αιγίνης


Αλμυρά μπισκοτάκια με blue cheese και φιστίκια

Συνήθως , τις μέρες πριν τις γιορτές , φροντίζουμε να φτιάχνουμε διάφορα γλυκά , παραδοσιακά και μη, θέλοντας να έχουμε πάντα σπίτι μας κάτι να κεράσουμε ή ακόμη και να χαρίσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα.
Είμαι σίγουρη πως ακόμη κι αν δεν έχετε τις δικές σας συνταγές που ακολουθείτε με ευλάβεια κάθε χρόνο, σίγουρα θα βρείτε την κατάλληλη μιας και υπάρχει πληθώρα συνταγών που προσφέρονται!!!!
Όμως , αυτές τις μέρες που θα βρεθούμε περισσότερο με φίλους , ο σκοπός είναι να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε μαζί και όχι να περάσουμε ατελείωτα 24ωρα στην κουζίνα.
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν , από αυτό το blog θα σας προτείνω εύκολες και γρήγορες ιδέες για λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να έχετε στο σπίτι για να περάσετε ένα ξεκούραστο και ευχάριστο, γιορτινό βράδυ με φίλους , χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Αρχίζω λοιπόν με τα αλμυρά αυτά μπισκοτάκια, που μπορείτε να φτιάξετε και να διατηρήσετε σε τενεκεδένιο κουτάκι, και να τα συνδυάσετε με αλλαντικά ή τυριά, με ένα - δυο ωραία dip-άκια και λαχανικά και ένα ποτήρι κρασί. Θα έχετε ένα γρήγορο snack για ένα γιορτινό βράδυ, χωρίς κόπο, αλλά με αποτέλεσμα ιδιαίτερα γευστικό.

ΥΛΙΚΑ:
3/4 φλυτζ. blue cheese
100 g βούτυρο
1 φλυτζ. αλεύρι
1/2 φλυτζ. νισιστέ
ελάχιστο πιπέρι κόκκινο καυτερό ή σκόνη chili
1/2 φλυτζ. φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω όλα τα υλικά -εκτός από τους ξηρούς καρπούς - και όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτω και τα φιστίκια.
Βάζω σε μιά μεμβράνη, πιέζοντας λίγο να πλατύνει και αφήνω 30 min στο ψυγείο, να σφίξει.
Ανοίγω σε χοντρό φύλλο και κόβω με κουπ πατ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 175o C, για 12-15 min, ανάλογα με το πάχος και το μέγεθός τους, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.

Σήμερα λοιπόν , μιας και γιορτάζει  ο άντρας μου, θα τον κεράσω μιά σύνθεση με τα μπισκοτάκια με blue cheese, και  μια παραλλαγή τους που έφτιαξα με λιαστές ντομάτες και καβουρδισμένα αμύγδαλα, διάφορα ξερά φρούτα , που ταιριάζουν τέλεια, ένα αρωματικό Pecorino και ένα ποτήρι αρωματικό κόκκινο κρασί (πρόσφατα δοκίμασα ένα εξαιρετικό Cabernet με Αγιωργίτικο, που νομίζω θα είναι ιδανικός συνδυασμός).








Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Fudge με δύο σοκολάτες (γάλακτος και μαύρη) με καραμέλα και φουντούκια



Fudge με δύο σοκολάτες, καραμέλα και φουντούκια

Σήμερα φίλοι μου, έχω δεσμευτεί να παρουσιάσω τη δεύτερη συνταγή για Fudge. Αυτό με τις δύο σοκολάτες (γάλακτος και μαύρη). Η γεύση του είναι εντελώς διαφορετική από του Fudge λευκής σοκολάτας. Είναι ωραία ιδέα να φτιάξετε και τα δύο και να τα σερβίρετε ή να τα προσφέρετε μαζί, για ποικιλία γευστική αλλά και αισθητική!!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ζαχαρούχο γάλα (προσοχή: ζαχαρούχο όχι εβαπορέ)
250g κουβερτούρα γάλακτος*
250g κουβερτούρα μαύρη
6-8 καραμέλες βουτύρου
1/2 φλυτζάνι φουντούκια ψημένα -όχι αλατισμένα

* με τον συνδυασμό αυτό, γίνεται αρκετά γλυκό , κατάλληλο για παιδιά. Μπορώ να χρησιμοποιήσω λιγότερη κουβερτούρα γάλακτος ή και καθόλου, πάντα όμως το συνολικό βάρος της σοκολάτας θα είναι 500g.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα και τις σοκολάτες κομμένες σε κομματάκια ομοιόμορφα (όσο γίνεται), και ανοίγω το μάτι σε χαμηλή φωτιά.
Με μιά σπάτουλα σιλικόνης (που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες) ή ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύω απαλά το μίγμα έτσι ώστε να λιώνει σιγά σιγά η σοκολάτα από το ζεστό γάλα.
Όταν γίνει το μίγμα ομοιογενές, ανακατεύω -πάντα απαλά- μέχρι να γίνει γυαλιστερό όλο το μίγμα.
Ρίχνω μέσα τις καραμέλες σπασμένες σε κομματάκια (μπορείτε να το κάνετε βάζοντάς τες σε μιά σακούλα τροφίμων, σκεπάζοντας τη σακούλα με μιά πετσέτα και σπάζοντας με ένα σφυρί ή ένα άλλο βαρύ αντικείμενο ή απλά σε ένα γουδί).
Στο μεταξύ έχω στρώσει ένα ταψάκι 20x20cm, με αλουμινόχαρτο που προεξέχει από τα πλάγια, και ρίχνω εκεί το μίγμα μου.
Ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι και από πάνω ρίχνω τα χοντροτριμμένα φουντούκια, πιέζοντάς τα ελαφρά, ώστε να στερεωθούν στη μάζα του Fudge.
Αφήνω στο ψυγείο 1,5 ώρες να δέσει αλλά όχι να σφίξει υπερβολικά, για να μπορώ να το κόψω.
Βγάζω προσεκτικά τραβώντας το αλουμινόχαρτο, σε μιά επιφάνεια κοπής, και αφαιρώ το αλουμινόχαρτο.
Με ένα καλό , μεγάλο μαχαίρι ,κόβω σε κομμάτια όσο μεγάλα θέλω και ξαναβάζω στο ψυγείο για μιά νύχτα ακόμη.
Είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σαν δώρο ή σαν κέρασμα ακαταμάχητο.

Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.






Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη Pizza Δεντράκι Έτοιμη σε 10 λεπτά!



Η πιό εύκολη, η πιό γρήγορη και η πιό γιορταστική εκδοχή της Pizza! Μιά μοναδική γεύση που είναι τόσο εύκολη και που γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. 
Οι γιορτές προσφέρονται για εύκολες και γρήγορες λύσεις. Για ένα βράδυ που οι φίλοι μαζεύονται και δεν υπάρχει διάθεση για χρονοβόρα μαγειρική ή που οι φίλοι των παιδιών είναι στο σπίτι και ένα snack και πολύ περισσότερο μιά Pizza είναι ευπρόσδεκτη αλλά και συγχρόνως εντυπωσιακή με το σχήμα δεντράκι.
ΥΛΙΚΑ (για 2 δέντρα)
1 πακέτο σφολιάτα
6-8 φέτες ζαμπόν
300 g gouda τριμμένη
1/2 φλυτζ. Σάλτσα ντομάτα πυκνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη λαμαρίνα του φούρνου, στρώνω μιά λαδόκολλα, και τοποθετώ το ένα φύλλο της σφολιάτας. Σχηματίζω ένα δέντρο, (το εξωτερικό του περίγραμμα),  και από πάνω τοποθετώ τα υλικά, ακολουθώντας την διαδικασία της πίτσα, δηλ. την σάλτσα ντομάτα , το μισό τυρί, το ζαμπόν και μετά το υπόλοιπο τυρί.
Τοποθετώ το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβω πάλι το ίδιο σχήμα δεντράκι.
Κόβω στο πλάϊ λωρίδες πάχους 2 cm, όπως φαίνεται στο σχήμα και μετά τις στρίβω ,όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Αλείφω με αυγό (χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό) και πασπαλίζω με λίγο τριμμένο τυράκι. Ψήνω σε 200oC για 15-20 min (ή όσο χρειαστεί μέχρι να ψηθεί, ανάλογα με το φούρνο).
Με τα κομμάτια που έμειναν από τα φύλλα σφολιάτας, μπορώ να φτιάξω ακόμη ένα δέντρο. Τα δύο τρίγωνα του ενός φύλλου τα ενώνω ξανά (ενώνω τις ίσιες πλευρές  μεταξύ τους ) και φτιάχνω το κάτω φύλλο από το δέντρο και μετά με τα δύο τρίγωνα του άλλου φύλλου, αφού τα ενώσω,φτιάχνω το πάνω φύλλο από το δέντρο. Έτσι δεν πάει τίποτε χαμένο.
Στο σχήμα, το γαλάζιο είναι το πρώτο δέντρο που θα κόψετε. Έτσι θα μείνουν τα δύο κόκκινα πλαϊνά από το φύλλο της σφολιάτας, όπως φαίνεται στο δεύτερο σχήμα. Τα δύο αυτά θα ενώσετε και θα φτιάξετε το κάτω φύλλο του δεύτερου δέντρου και αντίστοιχα θα φτιάξετε και το πάνω με τα υπόλοιπα του άλλου φύλλου.


Αν δυσκολευτείτε με το δεύτερο δέντρο, απλά ενώστε τα όμοια σε σχήμα κομμάτια, βάζοντας ανάμεσά τους τα υλικά της πίτσας, και μετά κόψτε σε λωρίδες ίδιου πάχους, στρίψτε τες και τοποθετείστε σε δεύτερη λαμαρίνα.
Φτιάξτε το και θα είναι μιά όμορφη και κυρίως νόστιμη γιορτινή νότα, χωρίς πολύ κόπο, χωρίς μεγάλο κόστος! 

Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ορεκτικό εξαιρετικό! Μπαλίτσες με Roquefort , που λιώνουν στο στόμα!

 
Christie's PicNic

Τα ορεκτικά είναι, κατά τη γνώμη μου, από τα πιό σημαντικά στοιχεία σε ένα τραπέζι. Ο λόγος είναι γιατί αποτελούν μιά εισαγωγή σε ότι πρόκειται να ακολουθήσει, δίνοντας λίγο πολύ το στίγμα της συνέχειας. 

Επίσης μιά ωραία ιδέα είναι μιά σειρά από ορεκτικά που συμπληρώνουν το ένα το άλλο, και φτιάχνουν μόνα τους ένα ωραίο σύνολο που με ένα ωραία ταιρισμένο κρασί, αποτελούν μια εύκολη και αρκετά οικονομική λύση για ένα φιλικό κάλεσμα. 

Είναι μιά ωραία ιδέα και για τις γιορτές που έρχονται, μιας και συνήθως όλοι δεν έχουν διάθεση για πολύ φαγητό, αλλά για κάτι που να συνοδεύει όμορφα ένα ποτήρι κρασί.

ΥΛΙΚΑ
200g roquefort (ή blue cheese για ποιό οικονομική επιλογή) 
60g μαργαρίνη
1-2 Κ. γάλα εβαπορέ
2 Κ. κονιάκ 

Για την επικάλυψη:
Καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
ή 
Σουσάμι καβουρδισμένο
ή 
Μαϊδανό και Άνηθος ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi, τοποθετώ όλα τα υλικά (εκτός από το εβαπορέ) και πολτοποιώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειάζεται, προσθέτω και το εβαπορέ.
Προσοχή! Δεν πρέπει να γίνει πολύ μαλακό, γιατί δεν θα μπορώ να κάνω τα μπαλάκια.
Αφήνω στο ψυγείο μερικές ώρες να παγώσει και φτιάχνω μπαλάκια μικρά, περίπου 10g το ένα. 
Βάζω τις επικαλύψεις που θα χρησιμοποιήσω σε μπωλάκια και μοιράζω τα μπαλάκια που έχω φτιάξει στις επικαλύψεις. Προσέχω να καλυφθούν καλά.
Τοποθετώ και πάλι στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσω, αλλά δεν τα σκεπάζω.
Σερβίρω με μικρές φρυγανίτσες ολικής άλεσης.
Γίνονται περίπου 30 τεμ των 10g. 

 και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.