Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Fudge με δύο σοκολάτες (γάλακτος και μαύρη) με καραμέλα και φουντούκια



Fudge με δύο σοκολάτες, καραμέλα και φουντούκια

Σήμερα φίλοι μου, έχω δεσμευτεί να παρουσιάσω τη δεύτερη συνταγή για Fudge. Αυτό με τις δύο σοκολάτες (γάλακτος και μαύρη). Η γεύση του είναι εντελώς διαφορετική από του Fudge λευκής σοκολάτας. Είναι ωραία ιδέα να φτιάξετε και τα δύο και να τα σερβίρετε ή να τα προσφέρετε μαζί, για ποικιλία γευστική αλλά και αισθητική!!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ζαχαρούχο γάλα (προσοχή: ζαχαρούχο όχι εβαπορέ)
250g κουβερτούρα γάλακτος*
250g κουβερτούρα μαύρη
6-8 καραμέλες βουτύρου
1/2 φλυτζάνι φουντούκια ψημένα -όχι αλατισμένα

* με τον συνδυασμό αυτό, γίνεται αρκετά γλυκό , κατάλληλο για παιδιά. Μπορώ να χρησιμοποιήσω λιγότερη κουβερτούρα γάλακτος ή και καθόλου, πάντα όμως το συνολικό βάρος της σοκολάτας θα είναι 500g.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα και τις σοκολάτες κομμένες σε κομματάκια ομοιόμορφα (όσο γίνεται), και ανοίγω το μάτι σε χαμηλή φωτιά.
Με μιά σπάτουλα σιλικόνης (που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες) ή ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύω απαλά το μίγμα έτσι ώστε να λιώνει σιγά σιγά η σοκολάτα από το ζεστό γάλα.
Όταν γίνει το μίγμα ομοιογενές, ανακατεύω -πάντα απαλά- μέχρι να γίνει γυαλιστερό όλο το μίγμα.
Ρίχνω μέσα τις καραμέλες σπασμένες σε κομματάκια (μπορείτε να το κάνετε βάζοντάς τες σε μιά σακούλα τροφίμων, σκεπάζοντας τη σακούλα με μιά πετσέτα και σπάζοντας με ένα σφυρί ή ένα άλλο βαρύ αντικείμενο ή απλά σε ένα γουδί).
Στο μεταξύ έχω στρώσει ένα ταψάκι 20x20cm, με αλουμινόχαρτο που προεξέχει από τα πλάγια, και ρίχνω εκεί το μίγμα μου.
Ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι και από πάνω ρίχνω τα χοντροτριμμένα φουντούκια, πιέζοντάς τα ελαφρά, ώστε να στερεωθούν στη μάζα του Fudge.
Αφήνω στο ψυγείο 1,5 ώρες να δέσει αλλά όχι να σφίξει υπερβολικά, για να μπορώ να το κόψω.
Βγάζω προσεκτικά τραβώντας το αλουμινόχαρτο, σε μιά επιφάνεια κοπής, και αφαιρώ το αλουμινόχαρτο.
Με ένα καλό , μεγάλο μαχαίρι ,κόβω σε κομμάτια όσο μεγάλα θέλω και ξαναβάζω στο ψυγείο για μιά νύχτα ακόμη.
Είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σαν δώρο ή σαν κέρασμα ακαταμάχητο.

Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου