Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πιτούλες με κιμά εύκολες και γρήγορες -με τη ζύμη ψωμιού! Η πιό νόστιμη λιχουδιά για το Σαββατοκύριακο!






Όπως πολλές φορές έχω αναφέρει, τα ζυμάρια είναι από τα αγαπημένα μου υλικά για να φτιάχνω διάφορες νοστιμιές. Η ζύμη ψωμιού που έχω ήδη ανεβάσει στο blog (σε δύο παραλλαγές), είναι ιδανική για τη σημερινή μου συνταγή. 

Μπορείτε να φτιάξετε -με όποια από τις δύο ζύμες ψωμιού που σας έχω δώσει-μιά δόση ζυμαριού και με το μισό να φτιάξετε ένα ωραίο καρβελάκι ψωμιού και με το  
υπόλοιπο να φτιάξετε μερικές ωραίες πιτούλες με κιμά ή με μιά απλή γέμιση με τυριά και λαχανικά ή ακόμη και μόνο με ψητά λαχανικά (φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές πολύχρωμες, ροδέλες κρεμμύδι και ότι άλλο φανταστείτε.)


ΥΛΙΚΑ 
1/2 δόση από όποια από τις δύο ζύμες ψωμιού σας έχω δώσει
250g κιμά μοσχαρίσιο 
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, ελάχιστο chili ή tabasco
Κρεμμύδια λευκά ροδέλες  
Φέτες ντομάτας ή ντοματίνια κομμένα
Τρυφερά φύλλα από σπανάκι 
Ελαιόλαδο 
Αλάτι και Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι.
Προσθέτω τα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και την πάστα ντομάτας . Αφήνω 3-4 λεπτά και προσθέτω λίγο νερό (περίπου μισό ποτήρι), σκεπάζω και αφήνω τον κιμά να βράσει, μέχρι να μαλακώσει. 
Δοκιμάζω για αλάτι και πιπέρι. Αν σας αρέσει, ταιριάζει πολύ να είναι λίγο πικάντικη η γεύση.
Αφήνω να κρυώσει και μοιράζω τη ζύμη που έχω ετοιμάσει σε κομμάτια των 100g περίπου. 
Ανοίγω κάθε κομμάτι σε μακρόστενο "φύλλο" και το τοποθετώ πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολα.
Μοιράζω στην επιφάνεια το μίγμα του κιμά -περίπου 50-60g και προσθέτω αν θέλω και ροδέλες κρεμμύδι.
Το βάζω στο φούρνο σε 300oC -πάνω κάτω αντιστάσεις- και σε 10-12 min είναι έτοιμο.
Φυσικά αν θέλω προσθέτω και τυρί κίτρινο που λιώνει ή mozzarella.
Είναι πραγματικά μιά νοστιμιά που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και που θα τη φτιάξετε σύμφωνα με το γούστο του καθενός!  

  
 
  
 Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Υπέροχα, "εθιστικά" αλμυρά μπισκοτάκια με blue cheese και φυστίκια Αιγίνης


Αλμυρά μπισκοτάκια με blue cheese και φιστίκια

Συνήθως , τις μέρες πριν τις γιορτές , φροντίζουμε να φτιάχνουμε διάφορα γλυκά , παραδοσιακά και μη, θέλοντας να έχουμε πάντα σπίτι μας κάτι να κεράσουμε ή ακόμη και να χαρίσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα.
Είμαι σίγουρη πως ακόμη κι αν δεν έχετε τις δικές σας συνταγές που ακολουθείτε με ευλάβεια κάθε χρόνο, σίγουρα θα βρείτε την κατάλληλη μιας και υπάρχει πληθώρα συνταγών που προσφέρονται!!!!
Όμως , αυτές τις μέρες που θα βρεθούμε περισσότερο με φίλους , ο σκοπός είναι να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε μαζί και όχι να περάσουμε ατελείωτα 24ωρα στην κουζίνα.
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν , από αυτό το blog θα σας προτείνω εύκολες και γρήγορες ιδέες για λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να έχετε στο σπίτι για να περάσετε ένα ξεκούραστο και ευχάριστο, γιορτινό βράδυ με φίλους , χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Αρχίζω λοιπόν με τα αλμυρά αυτά μπισκοτάκια, που μπορείτε να φτιάξετε και να διατηρήσετε σε τενεκεδένιο κουτάκι, και να τα συνδυάσετε με αλλαντικά ή τυριά, με ένα - δυο ωραία dip-άκια και λαχανικά και ένα ποτήρι κρασί. Θα έχετε ένα γρήγορο snack για ένα γιορτινό βράδυ, χωρίς κόπο, αλλά με αποτέλεσμα ιδιαίτερα γευστικό.

ΥΛΙΚΑ:
3/4 φλυτζ. blue cheese
100 g βούτυρο
1 φλυτζ. αλεύρι
1/2 φλυτζ. νισιστέ
ελάχιστο πιπέρι κόκκινο καυτερό ή σκόνη chili
1/2 φλυτζ. φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω όλα τα υλικά -εκτός από τους ξηρούς καρπούς - και όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτω και τα φιστίκια.
Βάζω σε μιά μεμβράνη, πιέζοντας λίγο να πλατύνει και αφήνω 30 min στο ψυγείο, να σφίξει.
Ανοίγω σε χοντρό φύλλο και κόβω με κουπ πατ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 175o C, για 12-15 min, ανάλογα με το πάχος και το μέγεθός τους, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.

Σήμερα λοιπόν , μιας και γιορτάζει  ο άντρας μου, θα τον κεράσω μιά σύνθεση με τα μπισκοτάκια με blue cheese, και  μια παραλλαγή τους που έφτιαξα με λιαστές ντομάτες και καβουρδισμένα αμύγδαλα, διάφορα ξερά φρούτα , που ταιριάζουν τέλεια, ένα αρωματικό Pecorino και ένα ποτήρι αρωματικό κόκκινο κρασί (πρόσφατα δοκίμασα ένα εξαιρετικό Cabernet με Αγιωργίτικο, που νομίζω θα είναι ιδανικός συνδυασμός).








Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Fudge με δύο σοκολάτες (γάλακτος και μαύρη) με καραμέλα και φουντούκια



Fudge με δύο σοκολάτες, καραμέλα και φουντούκια

Σήμερα φίλοι μου, έχω δεσμευτεί να παρουσιάσω τη δεύτερη συνταγή για Fudge. Αυτό με τις δύο σοκολάτες (γάλακτος και μαύρη). Η γεύση του είναι εντελώς διαφορετική από του Fudge λευκής σοκολάτας. Είναι ωραία ιδέα να φτιάξετε και τα δύο και να τα σερβίρετε ή να τα προσφέρετε μαζί, για ποικιλία γευστική αλλά και αισθητική!!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ζαχαρούχο γάλα (προσοχή: ζαχαρούχο όχι εβαπορέ)
250g κουβερτούρα γάλακτος*
250g κουβερτούρα μαύρη
6-8 καραμέλες βουτύρου
1/2 φλυτζάνι φουντούκια ψημένα -όχι αλατισμένα

* με τον συνδυασμό αυτό, γίνεται αρκετά γλυκό , κατάλληλο για παιδιά. Μπορώ να χρησιμοποιήσω λιγότερη κουβερτούρα γάλακτος ή και καθόλου, πάντα όμως το συνολικό βάρος της σοκολάτας θα είναι 500g.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα και τις σοκολάτες κομμένες σε κομματάκια ομοιόμορφα (όσο γίνεται), και ανοίγω το μάτι σε χαμηλή φωτιά.
Με μιά σπάτουλα σιλικόνης (που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες) ή ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύω απαλά το μίγμα έτσι ώστε να λιώνει σιγά σιγά η σοκολάτα από το ζεστό γάλα.
Όταν γίνει το μίγμα ομοιογενές, ανακατεύω -πάντα απαλά- μέχρι να γίνει γυαλιστερό όλο το μίγμα.
Ρίχνω μέσα τις καραμέλες σπασμένες σε κομματάκια (μπορείτε να το κάνετε βάζοντάς τες σε μιά σακούλα τροφίμων, σκεπάζοντας τη σακούλα με μιά πετσέτα και σπάζοντας με ένα σφυρί ή ένα άλλο βαρύ αντικείμενο ή απλά σε ένα γουδί).
Στο μεταξύ έχω στρώσει ένα ταψάκι 20x20cm, με αλουμινόχαρτο που προεξέχει από τα πλάγια, και ρίχνω εκεί το μίγμα μου.
Ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι και από πάνω ρίχνω τα χοντροτριμμένα φουντούκια, πιέζοντάς τα ελαφρά, ώστε να στερεωθούν στη μάζα του Fudge.
Αφήνω στο ψυγείο 1,5 ώρες να δέσει αλλά όχι να σφίξει υπερβολικά, για να μπορώ να το κόψω.
Βγάζω προσεκτικά τραβώντας το αλουμινόχαρτο, σε μιά επιφάνεια κοπής, και αφαιρώ το αλουμινόχαρτο.
Με ένα καλό , μεγάλο μαχαίρι ,κόβω σε κομμάτια όσο μεγάλα θέλω και ξαναβάζω στο ψυγείο για μιά νύχτα ακόμη.
Είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σαν δώρο ή σαν κέρασμα ακαταμάχητο.

Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.






Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη Pizza Δεντράκι Έτοιμη σε 10 λεπτά!



Η πιό εύκολη, η πιό γρήγορη και η πιό γιορταστική εκδοχή της Pizza! Μιά μοναδική γεύση που είναι τόσο εύκολη και που γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. 
Οι γιορτές προσφέρονται για εύκολες και γρήγορες λύσεις. Για ένα βράδυ που οι φίλοι μαζεύονται και δεν υπάρχει διάθεση για χρονοβόρα μαγειρική ή που οι φίλοι των παιδιών είναι στο σπίτι και ένα snack και πολύ περισσότερο μιά Pizza είναι ευπρόσδεκτη αλλά και συγχρόνως εντυπωσιακή με το σχήμα δεντράκι.
ΥΛΙΚΑ (για 2 δέντρα)
1 πακέτο σφολιάτα
6-8 φέτες ζαμπόν
300 g gouda τριμμένη
1/2 φλυτζ. Σάλτσα ντομάτα πυκνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη λαμαρίνα του φούρνου, στρώνω μιά λαδόκολλα, και τοποθετώ το ένα φύλλο της σφολιάτας. Σχηματίζω ένα δέντρο, (το εξωτερικό του περίγραμμα),  και από πάνω τοποθετώ τα υλικά, ακολουθώντας την διαδικασία της πίτσα, δηλ. την σάλτσα ντομάτα , το μισό τυρί, το ζαμπόν και μετά το υπόλοιπο τυρί.
Τοποθετώ το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβω πάλι το ίδιο σχήμα δεντράκι.
Κόβω στο πλάϊ λωρίδες πάχους 2 cm, όπως φαίνεται στο σχήμα και μετά τις στρίβω ,όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Αλείφω με αυγό (χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό) και πασπαλίζω με λίγο τριμμένο τυράκι. Ψήνω σε 200oC για 15-20 min (ή όσο χρειαστεί μέχρι να ψηθεί, ανάλογα με το φούρνο).
Με τα κομμάτια που έμειναν από τα φύλλα σφολιάτας, μπορώ να φτιάξω ακόμη ένα δέντρο. Τα δύο τρίγωνα του ενός φύλλου τα ενώνω ξανά (ενώνω τις ίσιες πλευρές  μεταξύ τους ) και φτιάχνω το κάτω φύλλο από το δέντρο και μετά με τα δύο τρίγωνα του άλλου φύλλου, αφού τα ενώσω,φτιάχνω το πάνω φύλλο από το δέντρο. Έτσι δεν πάει τίποτε χαμένο.
Στο σχήμα, το γαλάζιο είναι το πρώτο δέντρο που θα κόψετε. Έτσι θα μείνουν τα δύο κόκκινα πλαϊνά από το φύλλο της σφολιάτας, όπως φαίνεται στο δεύτερο σχήμα. Τα δύο αυτά θα ενώσετε και θα φτιάξετε το κάτω φύλλο του δεύτερου δέντρου και αντίστοιχα θα φτιάξετε και το πάνω με τα υπόλοιπα του άλλου φύλλου.


Αν δυσκολευτείτε με το δεύτερο δέντρο, απλά ενώστε τα όμοια σε σχήμα κομμάτια, βάζοντας ανάμεσά τους τα υλικά της πίτσας, και μετά κόψτε σε λωρίδες ίδιου πάχους, στρίψτε τες και τοποθετείστε σε δεύτερη λαμαρίνα.
Φτιάξτε το και θα είναι μιά όμορφη και κυρίως νόστιμη γιορτινή νότα, χωρίς πολύ κόπο, χωρίς μεγάλο κόστος! 

Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ορεκτικό εξαιρετικό! Μπαλίτσες με Roquefort , που λιώνουν στο στόμα!

 
Christie's PicNic

Τα ορεκτικά είναι, κατά τη γνώμη μου, από τα πιό σημαντικά στοιχεία σε ένα τραπέζι. Ο λόγος είναι γιατί αποτελούν μιά εισαγωγή σε ότι πρόκειται να ακολουθήσει, δίνοντας λίγο πολύ το στίγμα της συνέχειας. 

Επίσης μιά ωραία ιδέα είναι μιά σειρά από ορεκτικά που συμπληρώνουν το ένα το άλλο, και φτιάχνουν μόνα τους ένα ωραίο σύνολο που με ένα ωραία ταιρισμένο κρασί, αποτελούν μια εύκολη και αρκετά οικονομική λύση για ένα φιλικό κάλεσμα. 

Είναι μιά ωραία ιδέα και για τις γιορτές που έρχονται, μιας και συνήθως όλοι δεν έχουν διάθεση για πολύ φαγητό, αλλά για κάτι που να συνοδεύει όμορφα ένα ποτήρι κρασί.

ΥΛΙΚΑ
200g roquefort (ή blue cheese για ποιό οικονομική επιλογή) 
60g μαργαρίνη
1-2 Κ. γάλα εβαπορέ
2 Κ. κονιάκ 

Για την επικάλυψη:
Καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
ή 
Σουσάμι καβουρδισμένο
ή 
Μαϊδανό και Άνηθος ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi, τοποθετώ όλα τα υλικά (εκτός από το εβαπορέ) και πολτοποιώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειάζεται, προσθέτω και το εβαπορέ.
Προσοχή! Δεν πρέπει να γίνει πολύ μαλακό, γιατί δεν θα μπορώ να κάνω τα μπαλάκια.
Αφήνω στο ψυγείο μερικές ώρες να παγώσει και φτιάχνω μπαλάκια μικρά, περίπου 10g το ένα. 
Βάζω τις επικαλύψεις που θα χρησιμοποιήσω σε μπωλάκια και μοιράζω τα μπαλάκια που έχω φτιάξει στις επικαλύψεις. Προσέχω να καλυφθούν καλά.
Τοποθετώ και πάλι στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσω, αλλά δεν τα σκεπάζω.
Σερβίρω με μικρές φρυγανίτσες ολικής άλεσης.
Γίνονται περίπου 30 τεμ των 10g. 

 και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog. 



Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η γρήγορη εκδοχή της αγαπημένης μου σπανακόπιτας!


Η πιό αγαπημένη μου πίτα, είναι η σπανακόπιτα. Μου αρέσει ο συνδυασμός του τραγανού φύλλου με τη γεύση από το σπανάκι, το άρωμα που δίνει ο άνηθος και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με την υπόξινη γεύση της φέτας που ισορροπεί το σύνολο. Φυσικά η καλύτερη εκδοχή της είναι μέ ένα ωραίο, τραγανό, χειροποίητο φύλλο.
Αλλά μερικές φορές ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και προτιμώ να την φτιάξω στην γρήγορη και εύκολη εκδοχή της με ένα έτοιμο φύλλο, παρά να μην την φτιάξω καθόλου.

ΥΛΙΚΑ
7 φύλλα για πίτα (τα πιό χοντρά, όχι τα λεπτά)
600g σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, αυτό που είναι φύλλα αφράτα (και όχι μπλοκ)
300g φέτα τριμμένη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 Κ. άνθηος ψιλοκομμένος
2 αυγά
2-3 Κ. τραχανάς
Αλάτι (αν χρειάζεται)
Ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβω το σπανάκι (αν είναι κατεψυγμένο, το αποψύχω). Αναμιγνύω με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα και τα αυγά. Αν η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή, προσθέτω λίγο αλάτι.
Σε ένα ταψί μεγάλο, περίπου 30x40 cm,αφού πρώτα αλείψω λίγο λάδι, στρώνω 2 φύλλα, φροντίζοντας να καλύφθεί με κάθε φύλλο, η μισή επιφάνεια του ταψιού και να περισέψει λίγο έξω από το ταψί. Λαδώνω ελαφρά και στρώνω ακόμη ένα φύλλο, που τώρα καλύπτει όλη την επιφάνεια (ελαφρά ζαρωμένο). Επαναλαμβάνω με ακόμη ένα φύλλο.
Απλώνω τη γέμιση, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια, ομοιόμορφα. Από πάνω προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζω με ακόμη 3 φύλλα, ελαφρά ζαρωμένα. Γυρίζω τις ακρες που έχουν σχηματιστεί από τα πρώτα φύλλα που έβαλα στο ταψίκαι λαδώνω καλά την επιφάνεια. 
Χαράζω τα κομμάτια, φροντίζοντας να μην κόψω μέχρι το τέλος. Ραντίζω με ελάχιστο νερό την επιφάνεια και ψήνω σε 200oC, σε αντιστάσεις πάνω κάτω. 



 και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog. 



Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Melanzana alla Parmigiana. (Μελιτζάνες με παρμεζάνα). Η Ιταλική νοστιμιά που θα σας μείνει αξέχαστη!

Η σημερινή μου συνταγή θα μπορούσε να πεί κανείς πως είναι η αντίστοιχη της Ιταλικής κουζίνας, με τον δικό μας μουσακά, σε μιά πιό ελαφριά όμως εκδοχή.
Παρότι οι μελιτζάνες τηγανίζονται, η γεύση είναι ανάλαφρη και φίνα.

Τα μυστικά της συνταγής είναι το ελαφρύ τηγάνισμα της μελιτζάνας (ακολουθούν λεπτομέρειες), η φίνα γεύση της παρμεζάνας και η αρωματική σάλτσα ντομάτας. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω κάνει μιά μικρή παρέμβαση, στην επικάλυψη.Η κλασσική συνταγή τελειώνει με μιά στρώση σάλτσας και παρμεζάνα από πάνω. Πιστεύω πως η επικάλυψη με την ψίχα του ψωμιού με ελαιόλαδο που σας προτείνω ταιριάζει τέλεια με την γεύση των υπόλοιπων υλικών αλλά προσθέτει μιά ωραία τραγανή υφή που συμπληρώνει ιδανικά την συγκεκριμένη σύνθεση.

Αν μάλιστα ακολουθήσετε τη συμβουλή μου και ετοιμάσετε τις μελιτζάνες από το προηγούμενο βράδυ, όπως και τη σάλτσα της ντομάτας, τότε είναι μιά συνταγή που σε μιά ώρα το πολύ  είναι έτοιμη (στήσιμο και ψήσιμο,μαζί). Και έχετε ένα  λαχταριστό πιάτο έτοιμο να το χαρείτε με τους αγαπημένους σας.

ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (αν δεν είναι μεγάλες, θα χρειαστείτε περισσότερες)
1 Mozzarella φρέσκια (σε υγρό) κομμένη σε 8-10 φέτες
150g Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη  
2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ 
Ηλιέλαιο για τις μελιτζάνες
Ελαιόλαδο
Αλάτι 
Πιπέρι
Βασιλικό 
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλυτζάνι ψίχα ψωμί που έχω θρυματίσει και αναμείξει με 1 κουταλιά ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω σε φέτες τις μελιτζάνες ,τις αλατίζω με μπόλικο αλάτι και τις αφήνω σε σουρωτήρι για 2-3 ώρες. Τι ξεπλένω και τις σκουπίζω καλά με ένα πανί. Τις τηγανίζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν έντονο χρώμα, γιατί η γεύση τους πικρίζει. Η διαδικασία με το αλάτι, βοηθάει στο να μην απορροφήσουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα. (Φυσικά μπορώ αντί να τις τηγανίσω να τις ψήσω στο γκρίλ).

Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζω σε σουρωτήρι και τις αφήνω να στραγγίσουν το λάδι τους όλο το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό , το φαγητό μου θα γίνει ελαφρύ και δεν θα έχει περισσότερο λάδι από το εντελώς απαραίτητο.

Μόλις τελειώσω με το τηγάνισμα, φτιάχνω τη σάλτσα ντομάτας. Σε μιά κατσαρόλα μεσαία, βάζω τα ντοματάκια -αν είναι πολύ μεγάλα τα κομμάτια τους, τα πολτοποιώ λίγο-, 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες - τις οποίες και αφαιρώ όταν βράσει η σάλτσα, ώστε να δώσουν μόνο λίγο ελαφρύ άρωμα. Προσθέτω αλάτι, ρίγανη, βασιλικό, λίγη ζάχαρη, 1/2 φλυτζάνι νερό και 1 -2 Κ. ελαιόλαδο.

Αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 15 min και αποσύρω. Αφαιρώ τα σκόρδα.

Την επόμενη μέρα, στρώνω σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ, 2-3 Κ. σάλτσα ντομάτας, μιά σειρά φέτες μελιτζάνας, λίγη σάλτσα πάνω από τις μελιτζάνες, τις φέτες mozzarella, λίγο αλάτι και πιπέρι, και 2-3 Κ. παρμεζάνα.

Συνεχίζω με μιά σειρά μελιτζάνες, σάλτσα και παρμεζάνα και τέλος μοιράζω στην επιφάνεια τα ψίχουλα του ψωμιού (που έχω αναμείξει με 1 Κ. ελαιόλαδο). Από πάνω πασπαλίζω με ελάχιστη παρμεζάνα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30-40min, μέχρι να σχηματιστεί μιά ωραία κρούστα στην επιφάνεια.

Είναι τέλεια ζεστή αλλά όχι καυτή.



 και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.