Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Μιά μοναδική συνταγή για τρυφερό και νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες στη λαδόκολλα!







Το αγαπημένο μου μέρος από το κοτόπουλο, είναι το στήθος. Είναι και το πιό δύσκολο να γίνει τρυφερό και καλοψημένο. Γιατί θα πρέπει να είναι ζουμερό και τρυφερό συγχρόνως. Από το ψήσιμό του φαίνεται πόσο σωστα έχει ψηθεί όλο το κοτόπουλο. Στη συνταγή μου αυτή, χωρίς κόπο θα πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα!


Το καλύτερο τεστ για το σωστό ψήσιμο είναι το να ξεκολάει πολύ εύκολα το κρέας από το κόκκαλο -κυρίως αυτό αφορά το μπούτι.

Η σημερινή μου συνταγή είναι στη σειρά της "λαδόκολλας". Όπως ψήνω το ψάρι στη λαδόκολλα, ψήνω και το κοτόπουλο, πράγμα το οποίο το βοηθάει και να διατηρηθεί ζουμερό και νόστιμο, παράλληλα με το να μην λερώνει το φούρνο, που είναι κάτι που όλοι θέλουμε να αποφεύγουμε!

ΥΛΙΚΑ:
1,5 κοτόπουλα (κομμένα στη μέση)
5 μικρές πατάτες, σε ροδέλες κομμένες
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμόνι και ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι

3 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, βάζω 1Κ ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Από πάνω τοποθετώ το 1/3 από τις πατάτες ροδέλες, ρίχνω αλάτι,πιπέρι και ρίγανη (φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και όποιο μυρωδικό - φρέσκο ή ξερό- αγαπάτε ιδιαίτερα. Ταιριάζει πολύ η καπνιστή πάπρικα αλλά και λίγο σκορδάκι τριμμένο, όπως επίσης και φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός).

Πάνω από τις πατάτες τοποθετώ το μισό κοτόπουλο, στο οποιο βάζω αλάτι, πιπέρι ρίγανη, χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμόνι. Το κοτόπουλο τοποθετείται με το εσωτερικό του προς τις πατάτες.

Κλείνω καλά το πακέτο της λαδόκολλας.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και τα άλλα δύο πακέτα και τα τοποθετώ σε ένα χαμηλό ταψάκι, και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 200oC, σε αέρα, για 1,5 ώρες. Όταν περάσει ο χρόνος αυτός, αφήνω μέσα στον ζεστό φούρνο για 20-30min ακόμη και μετά ανοίγω τα πακέτα.

Σερβίρω, τοποθετώντας σε πιατέλα ή καλύτερα σε ένα ταψάκι το κοτόπουλο και δίπλα τις πατάτες. Το ζουμάκι το βάζω σε ένα μικρό σκεύος, ρίχνω λίγο λεμόνι και μιά κουταλιά μουστάρδα και τα αναμιγνύω καλά, και με αυτό περιχύνω το κοτόπουλο όταν το σερβίρω.

Δοκιμάστε το, είναι εξαιρετικά τρυφερό και νόστιμο!

 

  Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου