Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Παιδική Ζαχαροπλαστική: Τα πιό εύκολα και γρήγορα κεράσματα με καρύδα


Όπως υποσχέθηκα στην προηγούμενη ανάρτηση, για να γιορτάσουμε το φθινόπωρο και την επιστροφή στις συνήθειές μας, οι σημερινές μας συνταγές είναι δύο. Φαγητό και γλυκό.
Το δε γλυκάκι κέρασμα είναι μιά πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη λύση για ξαφνικές επισκέψεις , που συνοδεύει υπέροχα ένα ζεστό καφεδάκι ή ένα αρωματικό τσάϊ. 
Είναι τόσο εύκολο που είναι ιδανικό για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη ζαχαροπλαστική , αλλά οι πιό σύνθετες διαδικασίες τα αποθαρρύνουν και δεν τολμούν να δοκιμάσουν.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
250g καρύδα αποξηραμένη
1 ζαχαρούχο γάλα
1 αυγό
1 κάψουλα βανίλιας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ, βάζω το γάλα και την καρύδα. Για να μη λερώνω κι άλλα σκεύη, μέσα στο τενεκεδάκι από το γάλα, χτυπάω το αυγό με ένα πειρούνι. Το ρίχνω και αυτό μέσα στο μπωλ και προσθέτω τη βανίλια.
Αναμιγνύω πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αφήνω 30min να μαλακώσει η καρύδα.
Πλάθω μικρά μπαλάκια -στο μέγεθος της τρούφας - και τα τοποθετώ στη λαμαρίνα του φούρνου που έχω στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 180oC, αέρα, για περίπου 12-15 min, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα, γιατί αν παρψηθούν θα στεγνώσουν. 
Είναι εξαιρετικά. Τραγανά απ' έξω και πολύ τρυφερά από μέσα. 
Διατηρούνται πολύ καλά σκεπασμένα ή μπορείτε να διατηρήσετε τα περισσότερα στην κατάψυξη σε ένα τάπερ και να βγάζετε λίγα λίγα , ώστε να είναι πάντα ολόφρεσκα. 
Ακόμη τα φτιάχνω λίγο μεγαλύτερα (περίπου 2κ. μίγμα) και τα κάνω πρώτα στρογγυλά, τα πατάω λίγο στην επιφάνεια να γίνουν λίγο επίπεδα και στολίζω με 1/4 κερασάκι γλασέ, που το πιέζω λίγο στο κέντρο να στερεωθεί.

Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου