Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινή φρέσκια γεύση: πένες με κολοκυθάκια και αρωματικά!

#Pasta#zucchini#summer#recipes
Η συνταγή μου σήμερα, είναι ένας φρέσκος και δροσερός συνδυασμός : ζυμαρικά και κολοκυθάκια. 
Είναι μιά εύκολη, γρήγορη και πολύ οικονομική συνταγή με άρωμα φρεσκάδας.
Η γεύση της σάλτσας με τα κολοκυθάκια, θυμίζει καλοκαιρινά μαγειρέματα με λαχανικά, μόνο που ο χρόνος για να φτιαχτεί , είναι κατά πολύ συντομότερος.

ΥΛΙΚΑ
8 μικρά κολοκυθάκια
1 μικρό κρεμμύδι 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κ. χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο
3 Κ. άνηθος ψιλοκομμένος και 1 Κ. μαϊδανός ψιλοκομμένος
4 Κ. Ελαιόλαδο
500g Penne Rigate
 2 Κ. ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά
Ψιλοτριμμένη φέτα (ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) για το σερβίρισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά καρεδάκια (κυβάκια) περίπου 1x1cm. Τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε τον άνηθο και τον μαϊδανό.
Σε μιά κατσαρολίτσα, σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ,μέχρι να μαλακώσει λίγο , χωρίς να πάρει χρώμα -γιατί "βαραίνει" η γεύση του. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφήνουμε να σοταριστεί για 2 λεπτά .
Μετά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια με λίγο νερό (2-3 Κ.), ώστε να μαλακώσουν λίγο και να μαγειρευτούν , χωρίς όμως να "βράσουν". Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά αλλά κρατάνε λίγο , δηλ. "δαγκώνονται", προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊδανό και κλείνουμε το μάτι. 
Βράζουμε σε άφθονο νερό τις πένες και όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε, αναμιγνύουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια από πάνω.
Προσθέτουμε ψιλοτριμμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου,Follow my blog with Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου