Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πολύχρωμο, γρήγορο και θρεπτικό φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και ζυμαρικά!!!



  Πολύχρωμο κοτόπουλο με λαχανικά και ζυμαρικά

Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε το ερώτημα τι να φτιάξω πάλι σήμερα για φαγητό, που να είναι θρεπτικό, να το τρώνε όλοι στην οικογένεια (μικροί - μεγάλοι), να είναι νόστιμο αλλά και χωρίς ενοχές. Και το πιο σημαντικό, να έχω τα υλικά στο σπίτι,ώστε να μη χρειαστεί να κάνω ειδικά ψώνια αλλά να γίνεται και γρήγορα, όταν γυρίσω από τη δουλειά.
Το φαγητό που σας προτείνω έχει όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά και επιπλέον μπορείτε να του δώσετε κάθε φορά και άλλη "μορφή", ανάλογα με τα υλικά που έχετε διαθέσιμα.
Το βολικό αυτής της συνταγής είναι πως τα λαχανικά που χρησιμοποιώ είναι κατεψυγμένα, το στήθος κοτόπουλο υπάρχει πάντα στο σπίτι μου και έτσι όλα τα υλικά είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.
Θα σας δώσω λοιπόν μια βασική συνταγή και εσείς μπορείτε να το διαφοροποιήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και φυσικά ανάλογα με τη διάθεσή σας.

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 καρότο ψιλοκομμένο κατ.
2-3 Κ σέλερυ ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι αρακάς κατεψυγμένος
1 φλυτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
1/2 φλυτζάνι μπρόκολο κατεψυγμένο (που χωρίζω σε μικρότερα μπουκετάκια)
πιπεριές πράσινες ή /και κόκκινες σε λεπτές λωρίδες
φασολάκια 
κρεμμυδάκια πέρλες και ότι άλλο αγαπάτε

3-4 Κ ελαιόλαδο
2 Κ soy sauce
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμόνι
Πάπρικα , ρίγανη και λίγο πράσινο tabasco

1/2 πακέτο ζυμαρικό κοντό τύπου πένες ή βίδες 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβω το κοτόπουλο σε λωρίδες σε μέγεθος μπουκιάς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω λίγο ηλιέλαιο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά , ενώ παράλληλα αλατίζω και πιπερώνω ελαφρά. (Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ το WOK, και βγάζω το φαγητό στο τραπέζι με μ΄αυτό, οπότε είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακή η παρουσίασή του).
Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές , το βγάζω -χωρίς το λάδι- και προσθέτω το κρεμμύδι να μαλακώσει λίγο , το σέλερυ και το καρότο. Αφήνω 1 min να σοταριστούν, προσθέτω τα κρεμμυδάκια πέρλες -αν χρησιμοποιώ- και τα υπόλοιπα υλικά. 
Αν χρειάζεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, προσθέτω και λίγο λάδι ακόμη, ώστε να σοταριστούν σωστά. Φροντίζω τα λαχανικά σ' αυτό το στάδιο να "κρατάνε" λίγο, να μην έχουν ψηθεί εντελώς.
Τέλος προσθέτω 2-3 Κ soy sauce, μαζί με λίγη ρίγανη και το tabasco και προσθέτω και το κοτόπουλο και σε 2-3 min και τα βρασμένα ζυμαρικά.Αφήνω 1-2 min , να δέσουν οι γεύσεις και δοκιμάζω αλάτι , πιπέρι, καυτερό.
Σερβίρω με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Όπως ανέφερα και στην αρχή, η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερα "πολυμορφική". Επιδέχεται πολλές διαφοροποιήσεις:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με χοιρινό σνίτσελ,που θα κόψετε σε λωρίδες.
  • Ακόμη με γαρίδες ή ένα μίγμα από γαρίδες και μύδια
  • Αντί για ζυμαρικό μπορείτε να προσθέσετε ρύζι ή cous cous.
  • Αν τέλος θέλετε περισσότερη σάλτσα, μπορείτε να βάλετε 1/2 φλυτζ. κρέμα γάλακτος light ή 1 γιαούρτι στραγγιστό  τη στιγμή που βάζετε ξανά το κοτόπουλο .


Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου