Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κολασμένα Brownies (Πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα και ποοολύ σοκολατένια)


Κολασμένα Brownies
Σήμερα στο σπίτι μας έχουμε γιορτή! Γιορτάζει η κόρη μου ! Επειδή όμως είναι καθημερινή , θα εορτάσουμε πανηγυρικά αύριο , σε στενό φιλικό κύκλο με τις 3 κολλητές της που είναι φίλες εδώ και 10 χρόνια (και είναι μόλις 13 ετών)!

Για το καλό λοιπόν θα φτιάξω αυτό το κολασμένο σοκολατένιο κέικ, που έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες συνταγές : καταρχήν γίνεται πολύ γρήγορα , ακόμη και χωρίς μίξερ, ψήνεται σε σύντομο χρόνο, έχει μιά γεύση σα να έχεις βάλει μέσα μισό κιλό σοκολάτα - ενώ περιέχει μόνο κακάο- και βέβαια είναι ζουμερό εξαιρετικά , ακόμη και μετά από μέρες , ιδίως αν το ζεστάνεις για μερικά sec στα μικροκύμματα.

Όπως θα έχετε καταλάβει, για μένα κριτήριο για να αναρτήσω μιά συνταγή είναι βέβαια καταρχήν η γεύση της , αλλά παράλληλα και η ευκολία στην παρασκευή της και τα λίγα υλικά της.

Νομίζω πως οι περισσότεροι που διαβάζουν μιά συνταγή, αποθαρρύνονται από τα πολλά υλικά, κυρίως από αυτά που δεν υπάρχουν πάντα σε ένα σπίτι, και ακόμη και από το σύνθετο τρόπο παρασκευής.

Η δική μου λογική στο blog αυτό είναι συνταγές πραγματικές , με αποτέλεσμα γευστικό και διαδικασίες απλοποιημένες.

Όμως αρκετά με την εισαγωγή, ας αρχίσουμε :

ΥΛΙΚΑ:
140g Bούτυρο
280g Ζάχαρη
80g Κακάο

2 Αυγά κρύα (από το ψυγείο)
1 πρέζα αλάτι
1/2κ υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανιλίνης

70g Αλεύρι


20-30 g Φουντούκια ή καρύδια χοντροτριμμένα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο , με τη ζάχαρη και το κακάο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν , χωρίς να βράσει το μίγμα. Χρειάζεται να ανακατεύουμε συνέχεια , ώστε να μην καεί το μίγμα. Στο τέλος θα πρέπει να γίνει ένα μίγμα.

Μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπωλ για να κρυώσει γρήγορα ( ή περιμένουμε να κρυώσει στην κατσαρόλα, αλλά θα χρειαστεί χρόνο).

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να κρυώσει λίγο. Το μίγμα θα είναι λίγο τραχύ, όχι λείο.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, και μετά από κάθε προσθήκη , ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να απορροφηθεί . Το μίγμα με την προσθήκη των αυγών γίνεται λείο. Στο στάδιο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ -αν θέλουμε , ακόμη και χειρός- και να χτυπήσουμε το μίγμα πριν προσθέσουμε τα αυγά , αλλά και μετά από την κάθε προσθήκη. Επίσης προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ζωηρά - όχι μίξερ- ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Αν προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, τώρα είναι η στιγμή που τους ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Σε ταψάκι στρωμμένο με λαδόκολα, και ελαφρά βουτυρωμένο, ρίχνω το μίγμα και αφήνω 30 min σε 160o C , να ψηθεί. Όταν βγεί από το φούρνο, σηκώνω το κέικ με τη βοήθεια της λαδόκολας που περισεύει στα πλαινά και αφήνω να κρυώσει σε σχάρα. Αν θέλω περιχύνω με γλάσσο ή πασπαλιζω με άχνη , κάνοντας κάποιο σχέδιο στην επιφάνεια.

Το κόβουμε όταν κρυώσει τελείως .

Το διακοσμώ είτε με άχνη -όπως στη φωτογραφία- είτε με γλάσο. Όπως αναφέρω στην αρχή , αν ζεσταθεί 15 sec στα μικροκύματα, έχει μιά καρδιά λιωμένης σοκολάτας, που συνοδεύει τέλεια μιά μπάλα παγωτό βανίλια.

και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog. 


1 σχόλιο: