Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Χειροποίητα σοκολατάκια με δύο γεμίσεις : Peanut butter και Nutella

Χειροποίητα σοκολατάκια με δύο γεμίσεις : Peanut butter και Nutella
Κέρασμα για το καλωσόρισμα!


Αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες, καταρχήν καλωσήρθατε στο "σπιτικό" μου!!

Μετά από πολλή σκέψη , παρότρυνση από τη φίλη μου τη Νάνσυ και βοήθεια τεχνικής φύσης από την 13χρονη κόρη μου Μαριάννα , αποφάσισα
να φτιάξω αυτή τη γωνιά, με σκοπό να μοιράζομαι μαζί σας αυτό που χρόνια κάνω με καλούς μου φίλους :τις γεύσεις που δημιουργώ, τις ιδέες που ξεπηδάνε συνέχεια από το μυαλό μου, τις ατελείωτες δοκιμές και παραλλαγές πάνω σε συνταγές που συλλέγω μανιωδώς ,τα μυστικά που μπορούν να κάνουν ένα εύκολο φαγητό η γλυκό να μοιάζει ξεχωριστό.

Είναι για μένα πολύ σημαντικό να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά που νιώθω κάθε φορά που φτιάχνω κάτι που αρέσει σε αγαπημένους ανθρώπους, και που θα μπορούσε να είναι το ερέθισμα για να κάνει ο καθένας από σας κάτι παρόμοιο.

Όμως αρκετά είπα μέχρι στιγμής, καιρός να σας κεράσω κάτι ....έτσι για καλωσόρισμα! Παρότι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στις αλμυρές γεύσεις, θα ξεκινήσω με ένα γλυκό κέρασμα έτσι ... για το καλό.

Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας είναι σοκολατάκια σε δύο γεύσεις: με γέμιση Peanut butter και Nutella.


Σπιτικά σοκολατάκια με δύο γεμίσεις: Peanut butter και Nutella

ΥΛΙΚΑ:
Για τη σοκολάτα
200g κουβερτούρα (περιεκτικότητας γύρω στο 50% σε κακάο)
250g κουβερτούρα γάλακτος
Για τη γέμιση Peanut butter
100g Peanut butter
30g Άχνη ζάχαρη
10g Βούτυρο μαλακό
Για τη γέμιση nutella
100g nutella
10g βούτυρο μαλακό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα πρώτα λιώνω τη σοκολάτα. Την κόβω σε κομματάκια περίπου ίδιου μεγέθους - όπως βλέπετε στη φωτογραφία-  την κόβω με μαχαίρι σε αρκετά μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο γρήγορα. Για να λιώσει η σοκολάτα χρησιμοποιώ ή μπαίν μαρί ή μικροκύματα.

Εγώ προτιμώ πλέον τα μικροκύματα, αλλά χρειάζεται προσοχή!!!!! Βάζω το σκεύος με τη σοκολάτα στα μικροκύματα και επιλέγω τη μέγιστη ισχύ για 30sec. Βγάζω, ελέγχω αν έχει λιώσει, ξαναβάζω πάλι για 30sec. Αυτό το κάνω όσες φορές χρειαστεί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κάθε φορά που βγάζω ανακατεύω με μια σπάτουλα σιλικόνης. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Αν δεν ανακατεύω κάθε φορά, η σοκολάτα θα έχει λιώσει αλλά το σχήμα της δεν θα έχει διαφοροποιηθεί , οπότε θα φαίνεται σαν να μην έλιωσε. Το αποτέλεσμα θα είναι να την ζεστάνω περισσότερο από όσο πρέπει και να την κάψω.

 Όταν έχει σχεδόν λιώσει - και υπάρχουν μικρά κομματάκια που ακόμη είναι στερεά, την βγάζω από τα μικροκύματα και την ανακατεύω καλά αρκετά επίμονα, ώστε τα κομματάκια να λιώσουν και να έχει λεία υφή. Δεν θέλω να σας μπερδέψω με θερμοκρασίες. Γενικά είναι καλύτερα να την ζεστάνετε πιο ήπια, παρά να την  κάψετε γιατί τότε είναι άχρηστη.

Όταν η σοκολάτα μου λιώσει την ανακατεύω κάθε τόσο δυνατά με τη σπάτουλα από σιλικόνη, ώστε να κρυώσει λίγο και η θερμοκρασία της να είναι τέτοια ώστε , όταν την ακουμπάω στα χείλη μου να μην γίνεται αντιληπτή, δηλ. να είναι τόσο ζεστή σχεδόν όσο και τα χείλη μου. Τότε είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για επικαλύψεις που θα φαίνονται λείες και λαμπερές. Είναι μια πρακτική και ιδιαίτερα απλοποιημένη τεχνική για το στρώσιμο της σοκολάτας - όπως λέγεται επαγγελματικά.
  
  

Στο μεταξύ - όσο λιώνει η σοκολάτα - ετοιμάζω τις γεμίσεις: Σε ένα μικρό μπωλ αναμιγνύω το Peanut Butter με την άχνη και το μαλακό βούτυρο με ένα πιρούνι και ανακατεύω δυνατά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αντίστοιχα στο μίγμα της Nutella, αναμιγνύουμε μόνο με το βούτυρο. Αφήνω κατά μέρος τα δύο μίγματα.

Τοποθετώ μικρές χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για Mini muffins. Βάζω μέσα τη λιωμένη σοκολάτα , γεμίζοντας σχεδόν κατά το 1/3 τις θήκες. Χτυπάω το ταψάκι 2-3 φορές πάνω στον πάγκο εργασίας και το στρώμα της σοκολάτας γίνεται επίπεδο. Τοποθετώ στην κατάψυξη για 5 min και βγάζω, συνεχίζω τοποθετώντας το μίγμα της γέμισης - στα μισά βάζω το ένα και στα άλλα μισά το άλλο. Χτυπάω λίγο και πάλι το ταψάκι και γίνεται σχεδόν επίπεδο και το μίγμα της γέμισης. Ξανατοποθετώ στην κατάψυξη για άλλα 5 min και μετά προσθέτω από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα, τόση όση χρειάζεται για να γεμίσει η χάρτινη θηκούλα, ξαναχτυπάω το ταψάκι , για να γίνει λεία η επιφάνεια.

Στα σοκολατάκια που έχω βάλει γέμιση nutella, από πάνω βάζω λίγα χοντροτριμμένα φουντούκια. Τα βάζω όλα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να σφίξουν.

Στα σοκολατάκια με γέμιση Peanut Butter, όταν σφίξουν κάνω μια μικρή πινελιά με σκόνη χρυσού (είναι βρώσιμος , μην ανησυχείτε).

Είναι πιο όμορφα όταν τα σερβίρουμε να βγάλουμε το χαρτάκι , ώστε να φαίνεται η γέμιση σαν ενδιάμεση στρώση . Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς , τοποθετώντας τα σε στρώσεις, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα.

Είναι ακαταμάχητα με το περίβλημα της σκληρής σοκολάτας και την μαλακή γέμιση που πλημμυρίζει το στόμα. Απολαύστε τα με ένα αχνιστό καφέ ή ένα αρωματικό τσάι.

Ακόμη βάλτε τα σε ένα όμορφο κουτάκι ή ένα διάφανο σακουλάκι , στολίστε τα με μια όμορφη κορδέλα και χαρίστε τα σε όποιον αγαπάτε!!!!!!!!!!! Είναι ένα δώρο που θα θυμάται για καιρό!

και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου να κανετε like στη σελίδα μου στο facebook:

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr 

ή 
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου