Βασικό υλικό είναι η χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κομματάκια, αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαιμό, αφού αφαιρέσετε τα εμφανή λίπη.
Επίσης τα άλλα κοινά υλικά στις δύο παραλλαγές που σας δίνω, είναι οι φετούλες της φρέσκιας ντομάτας και οι πολύ ψιλοκομμένες φετούλες του κρεμμυδιού.
Αυτά μαζί με το κρέας, αποτελούν τη βάση. Μπορείτε πάνω σ' αυτή να προσθέσετε όποιο υλικό αγαπάτε, εσείς και οι συνδαιτημόνες σας.
ΥΛΙΚΑ (για 2 ταψιά που σερβίρουν από 6 άτομα)
2,5 Kg χοιρνό σπάλα ή λαιμό ή ανάμεικτο, κομμένο κομματάκια(αφού πρώτα έχω αφαιρέσει τα εμφανή λίπη)
2 Ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες και έπειτα σε τέταρτα
1/2 πράσινη, 1/2 κόκκινη και 1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 πακέτο μανιτάρια Champignon, κομμένα λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες και έπειτα σε τέταρτα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη, πάπρικα
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επίσης τα άλλα κοινά υλικά στις δύο παραλλαγές που σας δίνω, είναι οι φετούλες της φρέσκιας ντομάτας και οι πολύ ψιλοκομμένες φετούλες του κρεμμυδιού.
Αυτά μαζί με το κρέας, αποτελούν τη βάση. Μπορείτε πάνω σ' αυτή να προσθέσετε όποιο υλικό αγαπάτε, εσείς και οι συνδαιτημόνες σας.
ΥΛΙΚΑ (για 2 ταψιά που σερβίρουν από 6 άτομα)
2,5 Kg χοιρνό σπάλα ή λαιμό ή ανάμεικτο, κομμένο κομματάκια(αφού πρώτα έχω αφαιρέσει τα εμφανή λίπη)
2 Ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες και έπειτα σε τέταρτα
1/2 πράσινη, 1/2 κόκκινη και 1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 πακέτο μανιτάρια Champignon, κομμένα λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες και έπειτα σε τέταρτα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη, πάπρικα
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν τελειώσω με το κρέας,σωτάρω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτία,να μαλακώσουν λίγο και τα σβήνω με το κρασί. Τα μοιράζω στα δύο σκεύη.
Στο αντικολητικό σωτάρω σε λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια , μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους. Τα προσθέτω στο ένα ταψί.
Κόβω τις πιπεριές και τις προσθέτω στο άλλο ταψί.
Κόβω και τις ντομάτες και τις μοιράζω στα δύο ταψιά.
Στο αντικολητικό σωτάρω σε λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια , μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους. Τα προσθέτω στο ένα ταψί.
Κόβω τις πιπεριές και τις προσθέτω στο άλλο ταψί.
Κόβω και τις ντομάτες και τις μοιράζω στα δύο ταψιά.
Αλατίζω τα υλικά σε κάθε ταψί, προσθέτω πιπέρι και ρίγανη. Τέλος ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και 2 -3 κουταλιές κρασί.
Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C , αέρα, για περιπου 45min με 1h-ανάλογα με το φούρνο.
Στο ενδιάμεσο τα ανακατεύω και παρακολουθώ να έχουν κάποια υγρά, ώστε να μη στεγνώσει. Αν θέλω στο τέλος προσθέτω και μερικά κυβάκι τυρί σκληρό (όπως Regato) ή Καπνιστό Μετσόβου. Αφήνω μερικά λεπτά στο φούρνο να "μελώσει" και σερβίρω.
Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C , αέρα, για περιπου 45min με 1h-ανάλογα με το φούρνο.
Στο ενδιάμεσο τα ανακατεύω και παρακολουθώ να έχουν κάποια υγρά, ώστε να μη στεγνώσει. Αν θέλω στο τέλος προσθέτω και μερικά κυβάκι τυρί σκληρό (όπως Regato) ή Καπνιστό Μετσόβου. Αφήνω μερικά λεπτά στο φούρνο να "μελώσει" και σερβίρω.
Στην πρώτη φωτογραφία έχω τοποθετήσει το κρέας αφού ψηθεί και κρυώσει σε ένα φύλλο ζύμης (κουρού ή σφολιάτας, ανάλογα με την προτίμησή σας), το έχω τυλίξει σχηματίζοντας ένα πουγκί και το ψήνω λίγο πριν να το σερβίρω. Όπως βλέτετε είναι πολύ πιό εντυπωσιακό και γιορτινό. Μέσα στο πουγκί έχω βάλει και λίγο αρακά.
Συνοδεύω με ρύζι ή σαλάτα πράσινη.
Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :
https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.
https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή
να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου