Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ένα απλό, θρεπτικό και νόστιμο γεύμα για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή βραδυνό: Κολοκυθάκια με αυγά και φέτα!!!


Πολλές φορές, όσο οργανωμένοι και να είμαστε υπάρχουν στιγμές που χρειαζόμαστε μιά γρήγορη αλλά εύκολη λύση για φαγητό, που να μη μας δίνει την αίσθηση του πρόχειρου, αλλά αντίθετα να είναι θρεπτικό και νόστιμο.

Επίσης τις μέρες των γιορτών που πλησιάζουν, πολλές φορές ο χρόνος μας είναι περιορισμένος με τις διάφορες υποχρεώσεις αλλά και προετοιμασίες, οπότε είναι αναγκαίες λύσεις απλές , γρήγορες και νόστιμες που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση, με τον πιό αξιοπρεπή τρόπο.

Μιά από αυτές τις λύσεις είναι και το φαγητό που σας προτείνω σήμερα. 
Κολοκυθάκια σωταρισμένα με αυγά και φέτα!!! Θεϊκή γεύση!

 Ο συνολικός χρόνος μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό, είναι 15 περίπου λεπτά, με 5 λεπτά προετοιμασία , δηλ. το όνειρο κάθε βιαστικού πεινασμένου!

ΥΛΙΚΑ
3-4  κολοκυθάκια όχι πολύ μικρά (αν είναι μικρά θα χρειαστείτε 2-3 περισσότερα)
1-2 Κ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 Ξερό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
1 κομμάτι Φέτα 
4 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι , Πιπέρι Και λίγο καυτερό αν προτιμάτε (πάει πολύ)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη (αφού τα πλύνω πολύ καλά), και τα αφήνω να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι με 1 κ. αλάτι για ένα λεπτό, μέχρι να κόψω τον άνηθο και το κρεμμυδάκι. 

Σε αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω λίγο το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσει, μαζί με το κρεμμυδάκι. Προσθέτω και τα κολοκυθάκια (που τα στραγγίζω σφίγγοντάς τα στην παλάμη μου , ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά) και τον άνηθο. Σωτάρω για λίγο , μέχρι να βράσουν τα κολοκυθάκια (να μαλακώσουν λίγο ) και να πιούνε όλα τα υγρά τους.
Σ΄αυτό το σημείο κάνω με την κουτάλα μου, 4 κενά στο περιεχόμενου του τηγανιού, όπου και ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο και εκεί -στο κάθε κενό- σπάω και από ένα αυγό, προσέχοντας να μείνει ολόκληρο. Αλατίζω και πιπερώνω το αυγό και αφήνω λίγο να ψηθεί. Αν θέλω πολύ καλά ψημένα τα αυγά , σκεπάζω για 1-2 min το τηγάνι με το καπάκι, ώστε να ψηθούν και από πάνω. Όση ώρα ψήνονται τα αυγά, αν θέλω τρόβω λίγη φέτα πάνω από τα κολοκυθάκια, ώστε όταν είναι τελικά έτοιμα τα αυγά, η φέτα έχει λιώσει μέσα στα κολοκυθάκια. Τέλος πασπαλίζω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή τρίβω λίγη πιπεριά κόκκινη αποξηραμένη. Αν δεν το τρώνε όλοι, τότε το κάνω στο πιάτο.

Σερβίρω με φρέσκο ψωμί και το γεύμα είναι πλήρες μιάς και περιλαμβάνει και τα λαχανικά του, οπότε δεν είναι αναγκαία η σαλάτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εξαιρετική παραλλαγή του ίδιου πιάτου , γίνεται με σπανάκι αντί για τα κολοκυθάκια. Άλλη γεύση , εξαιρετικά ενδιαφέρουσα! 





Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου