Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Τούρτα "ανθισμένη" για την ημέρα του Πάσχα

 Τούρτα "ανθισμένη"

  Μιας και το Πάσχα ταυτίζεται με την αρχή της Άνοιξης, σας προτείνω για τις μέρες της γιορτής, την τούρτα αυτή, ,με την "ανθισμένη" εμφάνιση. 
Η συνταγή αυτή  ενώ είναι εύκολη και γρήγορη, είναι παράλληλα και γευστική και διαφορετική.
Όπως θα δείτε η συνταγή της τούρτας είναι πολύ απλή. Η διαφορά βρίσκεται στην διακόσμηση. Και πάλι εκεί η τεχνική που έχω χρησιμοποιήσει είναι απλή και εύκολη. 
Ακολουθεί η συνταγή της τούρτας και μετά η διακόσμηση.

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
2 φλυτζ. ζάχαρη
1 3/4 φλυτζ. αλεύρι
1 φλυτζ. κακάο
1 1/2 κ. baking powder
1 κ. σόδα
1/2 κ. αλάτι
2 αυγά
1 φλυτζ. γάλα
1/2 φλυτζ. ηλιέλαιο
2 κ.βανίλια
1 φλυτζ. βραστό νερό

Για την κρέμα:
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια (κρύα παρασκευή)
το ανάλογο γάλα και χτυπάω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
500 g κρέμα γάλακτος 
3-4 Κ ζάχαρη άχνη (ή και περισσότερη ανάλογα με τη γεύση μας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω στο μίξερ τα πρώτα 6 υλικά (στεγνά) και μετά προσθέτω τα αυγά. Αφήνω να χτυπηθούν 2-3 min και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο αφήνω το νερό αφού όλα τα προηγούμενα υλικά ομογεννοποιηθούν. Προσοχή : το μίγμα είναι λεπτόρρευστο. 
Έχω στο μεταξύ ετοιμάσει (έχω βάλει λαδόκολλα στον πυθμένα και την έχω βουτυρώσει) δύο ταψάκια 20cm. 
Μοιράζω το μίγμα ίσα στα δύο ταψάκια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 165 οC για 30 - 35 min (δοκιμάζω  με μια οδοντογλυφίδα να έχει ψηθεί).
Αφήνω 20 min μέσα στα ταψάκια και μετά αναποδογυρίζω σε σχάρα, να κρυώσει. 
Όπως σε όλες τις τούρτες το κέικ είναι καλύτερο να γίνει  από την προηγούμενη, ώστε να κόβεται πιο εύκολα.

Παράλληλα χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το αντίστοιχο γάλα . Επίσης χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί,  αναμιγνύω το ένα τρίτο της με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τις  βάζω στο ψυγείο να δέσουν.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ
Χωρίζω την κάθε τούρτα στα δύο οριζόντια. Έτσι έχω 4 δίσκους κέικ. Θα χρησιμοποιήσω τους τρεις από αυτούς. Τον τέταρτο θα τον τρίψω με τα δάχτυλα να γίνει τρίμματα για να μοιάζει σαν χώμα.
Στήνω την τούρτα στην πιατέλα που θα την σερβίρω. Τοποθετώ τον ένα δίσκο, βάζω τη μισή ποσότητα  της κρέμας ζαχαροπλαστικής και απλώνω σ' όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Τοποθετώ τον επόμενο δίσκο , την άλλη μισή κρέμα και τον τρίτο δίσκο.
Καλύπτω με την σαντιγί την επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά, σχηματίζοντας ροζέτες με κορνέ.
Με προσοχή, μοιράζω στην επιφάνεια το "τρίμα"  κέικ, έτσι ώστε να μοιάζει με χώμα και να καλύπτει την λευκή σαντιγί.
Στα πλαϊνά και στην επιφάνεια , τοποθετώ "πέτρες" σοκολατένιες και λουλούδια ζαχαρωτά, έτσι ώστε να μοιάζει ανθισμένη η τούρτα μας.


Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου