Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Pizza νηστήσιμη, με λαχανικά, χωρίς τυρί!!! Η Pizza της Μαριάννας και της Φωτεινής!!!



Ο τίτλος της σημερινής μου συνταγής μοιάζει σχήμα οξύμωρο, μιάς και η συνταγή της Pizza έχει οπωσδήποτε ζύμη και τυρί. Όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπορούν και να ποικίλουν, τα δύο αυτά υπάρχουν πάντα. Πάντα? Όχι πάντα!

Η σύνθεση αυτής της πίτσας ήταν ιδέα της κόρης μου και επειδή η πρώτη της εκτέλεση ήταν ιδιαιτερα επιτυχημένη, την μοιράστηκε και με την καλή της φίλη, τη Φωτεινή.

Το αποτέλεσμα -από τη μιά ακρούλα που μπόρεσα να σώσω για να δοκιμάσω- μου φάνηκε πολύ καλό. Τα κορίτσια με διαβεβαίωσαν πως ήταν πολύ νόστιμη και το τυρί δεν τους έλειψε καθόλου. Έτσι την μοιράστηκαν χωρίς ενοχές!

ΥΛΙΚΑ 
Για τη ζύμη 
500g αλεύρι
1 φακ. ξερή μαγιά
1 1/2 φλυτζ. νερό χλιαρό (όχι ζεστό πολύ)
λίγο αλάτι
1-2 Κ. ελαιόλαδο

Για την pizza
Σάλτσα ντομάτας για pizza
2-3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη πολύ λεπτά
1 καρότο σε λεπτές φετούλες
3-4 Κ. μανιτάρια κονσέρβας κομμένα (ξεπλυμένα και πολύ καλά στραγγισμένα)
Ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Βασιλικός φρέσκος ή ξερός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ, βάζω όλα τα υλικά και προσθέτω νερό σιγά σιγά, μέχρις ότου γίνει μιά μαλακή ζύμη. Τη ζυμώνω λίγο πάνω στο τραπέζι και την αφήνω, σκεπασμένη, σε μέρος ζεστό να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ έχω ετοιμάσει όλα τα υλικά που θα μπούν πάνω στην pizza.

Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, το μεταφέρω σε μιά αλευρωμένη λαδόκολα και το ανοίγω σε σχήμα κυκλικό, με περίπου 30-35cm διάμετρο.

Στην επιφένεια μοιράζω τη σάλτσα, φροντίζοντας να αφήσω ένα περιθώριο 2 cm γύρω γύρω καθαρό και από πάνω τοποθετώ τα κολοκυθάκια χωρίς ιδιαίτερη τάξη, τα καρότα, μετά τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια.

Προσθέτω λίγο αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζω σε καυτό φούρνο -στη μέγιση θερμοκρασία- σε αντιστάσεις πάνω κάτω.

Παρακολουθώ να μην παραψηθεί.

Όταν είναι έτοιμη, ρίχνω και πάλι ελάσχιστο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρω.

Γίνονται 8 μεγάλα κομμάτια.

Φυσικά τα υλικά που μπορείτε να βάλετε είναι ατελείωτα. Η βασική ιδέα είναι πως εκτός από το τυρί -που αναμφισβήτητα δίνει εξαιρετική γεύση, αλλά και λιπαρά- υπάρχουν πολλά υλικά που δίνουν τη νοστιμιά τους χωρίς να μας γεμίζουν ενοχές (και θερμίδες).

Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.


1 σχόλιο: